torstai 19. heinäkuuta 2018

Saimaa Brewer's Special Mosaic Pale Ale

Saimaa Brewer's Special Mosaic Pale Ale
Saimaan tämänkertainsen näyteboksin ainoa Brewer’s Special –sarjan edustaja oli Mosaic-humaloitu APA. Kaverina tuolla suosikkihumalalla on tällä kertaa Columbus eli single hoppailua ei nimen vihjailusta huolimatta ole harrastettu.

Mosaic Pale Ale ei oikeastaan ole edes uutuustuote, vaan sitähän oli jo viime vuonna tarjolla, tuolloin tosin vanhaan kaupparajaan alistettuna. Nyt vahvuutta on saatu mukaan hitunen lisää, mikä tekee tällekin oluttyylille vain hyvää. Saimaalainen jää siitä huolimatta aika vaatimattomaksi.

Saimaa Brewer's Special Mosaic Pale Ale
Oranssinen, keskirunsaan vaahdon nostava olut. Tuoksu on hivenen varovainen, Mosaicin tunnelmia kumminkin esittelevä. Eli sitrusta ja herukkapensaan aromeita löytyy, mutta vähän tasapaksussa muodossa.

Maku on ihan jees. Mallaspuoli on hieman koholla, muttei mahdottomasti. Humalointi ei tunnu pääsevän tilanteen herraksi eli volyymiä pitäisi siihen saada lisää. Alussa vienoa hedelmää, ei juuri muuta. Lopussa enemmän menoa ensin sitruksen, sitten purevamman greipin teesein. Marjapensaan lehti tuo mukaan myös jännää tunkkaisuutta, mikä osaltaan vaimentaa parasta terää...

Ei sinällään pöllömpi, muttei myöskään erotu edukseen. Näitä alkaa kaupoissa olla jo kyllästymiseen saakka.

Pisteet: 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti