Kissmeyer Stockholm Syndrome DIPA |
- Tyyli: Imperial / Double IPA
- Alk.%: 9,5
- Panimo: Kissmeyer Beer, Charlottelund, Tanska
- Pantu: Ipswich Ale Brewery, Ipswich, Massachusetts, USA
Tulipa tuossa taannoin vastaan tanskalaisguru Kissmeyerinkin
tuotoksia. Paikallinen jazz-luola Poppari valikoitui erään illanvieton
istuntopaikaksi ja tarjosi toimivan taustamusan lisäksi myös mielenkiintoista
maisteltavaa. Paikan olutvalikoima on muutoinkin ihan toimiva ja monia muita
keskustan anniskelupaikkoja kattavampi, vaikkei olutravintolan mittoihin
päästäkään. Kissmeyerin kumppanina meni myös Tripel Karmeliet ja kaapissa näkyi
olevan useampikymmen tuote Põhjalasta lähtien.
Mutta sitten asiaan. Kissmeyerhän on suomalaisille tuttu
hahmo mm. Prykmestar Double IPAn kehittelyn kautta ja miestä tituleerataan myös
olutmaailman kenties tunnetuimmaksi hahmoksi. Carslbergin, sittemmin aikansa
pioneerinä tunnetun Norrebron puolelta tuttu mies valmistaa oluita nykyisin
oman nimikkobrändin alla, vaikkei hänellä omaa panimoa olekaan.
Kiertolaistoimintaa siis ja senpä vuoksi Tukholman sydroomaakin on käyty
potemassa Jenkkien puolella, Ipswich Ale Breweryn luona.
Stockholm Syndrome on paperilla hieman mainitun
vakkasuomalaisen tapainen. Aivan niin laajaa mallaskirjoa ei tosin ole käytetty
(Pilsner (65 %), Pale Ale (25 %), Pale
Munich (6 %), Wheat malt (4 %)), mutta CTZllä, Green Bulletilla, Pacific
Gemillä, Nelson Sauvinilla, Simcoella, Citralla ja Amarillolla hoidetulla
humaloinnilla saadaan raaka-aineiden nimikekirjoa jo kivasti kiinni. Oluella on
tekijänsä mukaan kaksi elämää eli sen makuprofiili kehittyy tuoreimman
humalailoittelun taantuessa syvempään barleywinemaiseen suuntaan – vähän kuin
erään norjalaistoimijan sataluku-sarjan kehutut juhlaoluet.
Tuotoksen päivämäärätietoja ei tullut lainkaan tarkastettua,
mutta kokemani perusteella ainakaan siellä tankkituoreen aromihuminan päädyssä
ei ehkä liikuta. Kovin mairittelevaksi olut ei nimittäin vahvuutta ilmentävän
poltteen myötä nouse, vaikka hedelmäkuorma iloisesti esiintyykin. Arvion
laatuun vaikuttaa osaltaan tilanteen sosiaalinen luonne sekä blogistin jo
hivenen maistellut olotila.
Tiivistelmä Kissmeyerin taustoista löytyy Anikon
kirjoittamana Shakerin puolelta:
Anders Kissmeyer – pitkä urapolku panimomaailmassa
Kissmeyer Stockholm Syndrome DIPA |
Samea, oranssinen keltainen olut. Tuoksu on hyvinkin
hedelmäinen ja humalantäyteinen, mutta myös hieman vahvuuttaan karkeasti
henkivä.
Myös mausta löytyy alkoholia ja hedelmäistä tropiikin
tenhoa. Sitrusta, greippistä suoruutta ja kohtalaisen jämäkkää maltaisuutta
ilman mainittavaa makeutta kuitenkaan. Liekö olut nyt kahden elämänsä välisessä
kehitysvaiheessa tai jossain, sillä tasapaino on hieman hakusessa eikä tuo
paikka paikoin esiintyvä alkoholin makukaan oikein puhuttele. Suutuntuma on
suht soljuva ja muutenkin kiva, muttei tätä kokonaisuutena oikein voi kehua.
Pisteet: 29/50
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti