lauantai 28. heinäkuuta 2018

BrewDog Clockwork Tangerine

BrewDog Clockwork Tangerine
  • Tyyli: Session IPA
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: BrewDog, Ellon, Aberdeenshire, Skotlanti
Skottipanimon mandariinimaustettu kellopeli-Session IPA tuli vastaan lähikaupan oluthyllyssä. Kulttielokuvan nimestä hieman muunnellen väännetty tuote valikoitui viime vuoden Prototype Challengen ykkösnyrkiksi ja mestaroi nykyisin panimon kesäsesonkiin kuuluvan oluen roolissa. 

Hedelmämaustetut humalapommit ovat pääsääntöisesti olleet aika toimivia, joskin paikoin aromaattisuutta suotta liian tiiviiksi ja raskaaksi pakkaavia nautintojuomia, mutta tämä peli tarjoilee melko hedelmänsä ällöttävä makeus edellä. Ei hyvä, vaikka paperilla ihan näppärältä kesäjuomalta kuulostikin. Ehkei verrattain makea mandariini kuitenkaan ole se lajikumppaneista parhain vaihtoehto, jos raikkaus ja kepeä aromikkuus on tahtotilana...
Clockwork Tangerine first made an appearence last year when it took the crown in our 2017 Prototype Challenge under the pseudonym of 'Tangerine Session IPA'.
A flavour profile that'll tick all those boxes as we head into the summer months! At 4.5% it's a standout session beer that packs a juicy citrus hit and mellow tropical notes on a toasty and caramel background.
BrewDog Clockwork Tangerine
Pihkaisen keltainen, varsin kirkas ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu on hyvin mandariininen, oikeastaan vähä tiskiaineen mitoissa jopa. Hedelmäisyys on makeaa, jopa imelää. Hieman puistattaa, vaikka muutoin aika raikas kai onkin. Nenä tarttuu liikaa yhteen, toki varsin dominoivaan, elementtiin.

Maku ei lähde. Kuin sekoitus suklaakonvehdin löllön imelää appelsiinihillontapaista täytettä ja Fairyn kesän uutuusmakua – mitä ikinä sitten lieneekään. Imelän aromaattinen, jopa lässähtäneen lämpimän hedelmäinen vaikka olut lähes jääkaappikylmänä huulille nouseekin. 

Lopussa greippisempää, tunnelmaa leikkaavaa sivallusta, mikä ei lopulta juuri mitään pelasta. Ei toimi.

Pisteet: 25/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti