lauantai 21. heinäkuuta 2018

Bell's Kalamazoo Stout

  • Tyyli: Stout
  • Alk.%: 6,0
  • Panimo: Bell's Brewery, Comstock, Michigan, USA
Bell’sin maineikas Kalamazoo Stout on nyt kaatunut lasiini kaksi kertaa ja vaikka se varsin hyvä onkin, on sen saavuttamaa asemaa ehkä hivenen hankala käsittää. Kyseessä on toki Bell’sin mittapuulla klassinen resepti, mutta jotenkin se ei vain iske toivotulla voimalla. Expedition Stout sen sijaan lunasti kaikki odotukset ja enemmänkin.

Kalamazoo on lakritsilla maustettu, paahteinen ja mausteainettaan esittelevä Stout, joka kyllä puhuttelee, mutta jättää odotuksiin nähden hieman kylmäksi. Maistokertojen välille mahtuu parin vuoden tauko, mutta ajatukset eivät näy matkalla muuttuneen. Didn't rock my bells...
Named after the city where it all began, Kalamazoo Stout is one of our most classic recipes. This smooth, full-bodied stout offers a blend of aromas and flavors of dark chocolate and freshly roasted coffee, balanced with a significant hop presence.
Bell's Kalamazoo Stout
Varsin tumma, rusehtavan vaahdon saava olut. Tuoksussa on muhkeaa paahteisuutta kahvisin piirtein, mutta myös aimo annos lakritsista tahmaavuutta. Imelää se ei ole, mutta kieltämättä tuoksun perusteella tuntuu, että tämä kyllä tarraa hampaisiin kiinni.

No ei onneksi. Lakritsisuus on toki edelleen vahvaa ja nousee esiin maun puolivälin jälkeen jatkaen esitystään aina jälkimaun puolelle, jossa se hetkeksi hiipuu vain palatakseen lopussa estradille. Maun alkupuoli on kokonaisuutena melko vaatimaton, itseään hakeva keskirunsaiden, teräväpiirteisten hiilihappojen pyyhkeessä enimmät vivahteet mennessään. Ryhtiä kuitenkin lopulta löytyy kahvisen paahteen, suklaan ja sopivan katkeron muodoissa. 

Huulet hieman tahmaantuvat, mutta paksua tämä ei millään tapaa ole. Syvyyskin on etenkin alussa vähän siinä kinthaalla. Odotin enemmän ja ehkä palaset osuisivat paremmin kohdalleen muutaman prosentin jyhkeämmässä paketissa. Hyvä, mutta hieman hapuileva.

Tuomio: Lakritsinen ja paahteinen Stout, joka jää jälkeen korkeista odotuksistaan. Hyvä silti, ei huippu.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti