keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Malmgård Spelt IPA

Malmgård Spelt IPA
Malmgårdin näytesetti sisälsi toisenkin Saimaalla valmistetun ja tölkitetyn tuotteen. Spelt IPA on nimensä mukaisesti kartanopeltojen spelttivehnällä ryyditetty, jenkkihumaloitu (Centennial, Cascade ja Columbus)  IPA. Se on sovitettu nykyiseen kauppavahvuuteen sopivaksi ja puraisee 55 IBUn voimin.

Kokonaisuutena ihan jees tavaraa, vaikkei nyt mitään erityisen hehkutettavaa välttämättä tarjoakaan. Spelttihän tästä aika omaleimaisen oluen tekee, mikä tietty tarkoittaa ettei pääpaino tuolla humalailoittelun puolella kovinkaan kokonaisvaltaisesti ole.

Nämä sloganit on aivan karmeita...
Tölkin kylki sisältää ihan kivasti tuotetietoa, kapulakielisen sisältökuvauksen ja huvitusta herättävän tökeröä sisustustarrojen mukasyvällisiä elämänviisauksia toistelevaa iskulauselinjaa jatkavan ”Speltti-IPA. Suloisen katkera kuin elämä itse” tekstin. Kaksi viimeistä on kenties ne panimon uudistetun ilmeen eniten häiritsevät asiat – karmeaksi muutettua designia väheksymättä.
Tässä tölkissä juojaansa odottelee tasapainoinen, vivahteikas IPA. Maista kuinka perinnevilja speltin pähkinäisyys kohtaa amerikkalaisten humalalajikkeiden sitruksiset aromit, maun rakentuessa lempeästi täyteläisen mallasseoksen päälle.
Malmgård Spelt IPA
Meripihkainen, kauniin ja kestävän vaahdon nostava olut. Tuoksussa sitrushedelmäistä ja havuista humalaa, sekä mallaspuolelta nousevaa mausteista taustasävyä ja keksisyyttä.

Maku on ihan kiva. Sitrusvetoinen, greippinen ja kevyemmän havukkoinen aromaattisuus toimii hyvin, mutta mallaspuolikin on hyvin esillä. Ei siis mitään puhdasta aromi-iloittelua, vaan tasapainoisen tuntuista, hyvärunkoista makusteltavaa. Vaaleahkossa mallasrungossa hiven karamellia, enemmän keksiä, pähkinää ja mausteista kuivuutta.

Saimaalaistuneista malmgårdilaisista selvästi toimivampi.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti