perjantai 27. heinäkuuta 2018

Malmgård Idaho Wheat IPA

Malmgård Idaho Wheat IPA
Malmgårdin ensimmäinen pieniin pulloihin pakattu uutuus oli omalla kohdallani tämä Idaho#7:lla ja Perlellä humaloitu vehnä-IPA. Rungossa ohramaltaiden lisäksi perusvehnää ja kartanopeltojen Emmeriä. Panimon pullotuotteet valmistetaan edelleen Pernajassa ja näin tulee olemaan jatkossakin, vaikka tölkkien myötä spekulaatioita totaalisaimaalaistumisesta on nettipöhinässä elänytkin.

Tämä panimolta muiden muassa saatu uutuus ei kuitenkaan tee kunniaa Malmgårdin tasalaatuiselle ja toimivalle tuotannolle, eikä pikkupulloihin siirtyminen saati etiketti-ilmeen lekkeriksi vetäminen kiitoksia kerää. Onneksi jotkin asiat ovat pysyneet ennallaan, sillä juhannusaaton koleudessa nautittu X-Porter on edelleen sitä samaa timanttisuutta mitä se on aina ollutkin – hyvä olut ei pakkauskoon tai ulkokuoren muutoksista piittaa, kuluttajat ehkä enemmänkin… Idaho Wheat IPAn olisi sen sijaan voinut jättää tekemättäkin.
Tämä raikas mutta vahvasti humaloitu vehnäolut tarjoilee sitruksista hedelmäisyyttä, neilikkaista mausteisuutta sekä kevyttä havuisuutta, joita omien peltojen emmer-vehnä mukavasti pehmentää. Ja nautinnon viimeistelee katkeron puraisu.
Malmgård Idaho Wheat IPA
Malmgård Idaho Wheat IPA
Tummahkon keltainen, samea ja suht kevytvaahtoinen olut. Tuoksu on hyvä, mutta miedonlainen. Vehnäisyys hallitsee mallaspuolta, sitrussävyinen hedelmäisyys muuta tunnelmaa. Suht raikas, ihan jees.

Maku on myös ”ihan jees”. Pureva greippisärmä tarjoaa kivan lopetuksen, mutta alkupuoli on tasapaksumpi: sitrusta, jonkinlaista hedelmää ja maustetta vaaleahkon, vehnän kevyesti runsauttaman maltaan sekaan lykättynä. Vähän sekavalta tuntuu ja makumaailmakin hakee volyymiään, humalointi iloaan. Sinällään kai melko raikas ja helposti juotavakin, muttei rahanväärti saati suositeltava.

Tasapaksu on aika hyvä termi tähän paikkaan.

Pisteet: 28/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti