keskiviikko 25. toukokuuta 2022

Maku Perhosefekti IPA

Maku Perhosefekti IPA

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi

Makun kevätuutuuksiin kuuluva Perhosefekti IPA on saanut alkunsa kansainvälisenä naistenpäivänä. Tuusulalaispanimolla valmistettua olutta kuvataan helposti juotavaksi west coasta IPAksi, joka on valmistettu Pink Boots Collaboration Brew Dayn hengessä.

Mukana oluenteossa oli tällä kertaa Greta Mäkinen (Fat Lizard Brewing Co.), Riitta Sulkama (Nokian Panimo), Marjokaisa Piironen, Laura Kanninen (Masis Brewery), Berta Schneider (Mamu Brewing), Sara Vallli (Narvan Kyläpanimo), Maija Huttunen (Narvan Kyläpanimo), Henna Parkkila (Diamond Beverages) sekä Anikó Lehtinen ja Maria Markus.

Neljättä kertaa järjestettävän Pink Boots Collaboration Brew Dayn aikana valmistetaan paitsi olutta, halutaan pitkässä juoksussa parantaa naisten asemaa panimo- ja olutalalla. Esimerkiksi Olutliiton loppuvuodesta 2021 teettämän selvityksen mukaan vähättelyä ja häirintää, niin sanallista kuin fyysistäkin, kohdataan alalla edelleen hyvin paljon. Aihe on ollut esillä myös maarajojen ulkopuolella ja Pink Boots Collaboration Brew Day onkin kansainvälisen, oluen parissa työskenteleville naisille suunnatun Pink Boots Society -järjestön tietoisuutta esiin tuova teemapäivä. Toisaalta järjestön tavoitteena on myös lisätä naisten kiinnostusta oluellisten nautintojen maailmaan sekä edistää naisten urakehitystä ja verkostoitumista alalla.

Tänä vuonna päivän oluellinen anti tarjoilee kuluttajille sessioitavaa IPAa. Magnumilla katkeroitu ja Pink Boots Hop Blend -humalasekoituksella (Idaho Gem, HBC 630, Talus, Triumph, Loral, Citra) ylevöitetty olut onkin jo levittäytynyt mukavasti päivittäistavarakauppojen (K-ryhmä) hyllyihin ja on makutarjonnaltaan sopivaa hörpittävää lämpimien kevätkelien helliessä.

Perhosefekti IPA on Vanessa Annabellan silmänisku San Franciscossa. West Coast Ladyn kadotessa kaupungin vilinään leimahtaa pensaspalo Brisbanessa, tyrskyt iskevät Vaasan rannikolle ja Tuusulassa hahmo vaaleanpunaisissa saappaissaan jo astelee pudottamaan tuoksuvaa humalaa keittokattilaan.


Maku Perhosefekti IPA

Kevyen utuava, vaaleankeltainen olut. Tuoksu on hyvä. Sitrusta, vaaleaa trooppisuutta ja hieman kypsempääkin hedelmäisyyttä.

Makukin toimii. Ei ehkä runsaimmasta päästä kauppa-IPAa, mutta makumaailma on miellyttävä. Sitrus vetää, vaalea, trooppinen hedelmäisyys taustoittaa ja kevyt, kypsä mangoisuus täydentää. Lopussa sopuisaa katkeroa, joka tekee tehtävänsä. Voimaa voisi siinäkin olla hitunen lisää, mutta toisaalta tasapaino pysyy nyt hyvin optimissaan. Miellyttävä ja hyvänmakuinen IPA kauppatarjontaan.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti