sunnuntai 1. toukokuuta 2022

Cool Head Heart Stone IPA

 

Cool Head Heart Stone IPA

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,5
  • Panimo: Cool Head Brew, Helsinki, Suomi

Cool Headin ensimmäinen Viikin lasipanimossa valmistunut olut tuli vastaan Alkon hyllyssä ja ohjasi pienen tauon jälkeen taas kylmäpäiseen valintaan olutostoksilla. Panimon tekemiset ovat toki kiinnostaneet aina, mutta viimevuosien vahva painotus sourmaailmaan on onnistunut vieraannuttamaan meitä toisistamme aika tehokkaasti. Toki hyvää kauppa-IPAa on tässä välissäkin jokuseen otteeseen Cool Headilta tullut osteltua, mutta harmillisen harvakseltaan olen tässäkin aktivoitunut.

Viikkiin muuton myötä aikeissa on kuulemma panostaa taas vähän markettivahvuuksia runsaampiinkin makuihin, kun ulosmyynnin edellytykset on saatu logistisesti kohdilleen.

Heart Stone IPAlla on geopoliittinen tarina, jolla viitataan panimon läheisyydessä sijaitsevaan Helsingin maa-alueen keskipisteeseen. 737 metrin etäisyydellä uudesta panimosta sijaitsevasta keskipisteestä löytyy paikkaa merkitsevä kivi, Helsinki Heart Stone. Sen nimikko-IPA on luonteva aloitus uuden panimopisteen tuotannolle ja oluen kerrotaan olevan eräänlainen House IPA, jota lienee sen myötä olevan tarjolla vastaisuudessakin.

Oluen reseptiikka nojaa West Coast -tyylin menoon, mutta hiivavalinnalla (Lallemand East Coast) ja kuivahumaloinnilla mukaan on tuotu itärannikon tunnelmia vastapainoksi. Lopputulemana on tätä myöten Center Point IPA, kuten asiaan tässä tapauksessa ehkä kuuluukin. Humalvalintoina oluessa näkyy olevan Centenial, Simcoe ja Mosaic, eikä lopputulemaa käy kuin kehuminen.

Cool Head Heart Stone IPA

Meripihkainen, kevyen utuinen olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa on runsas sitrushedelmien lataus appelsiinin kuoresta sitruunaan. Myös havua löytyy.

Maku on hyvä. Sitrusta löytyy, samoin appelsiinisempia sävyjä. Havua, pihkaa ja kevyttä mausteisuutta myös. Mallaspuoli tukee menoa ja nousee myös hieman esiin. Keksisyyttä ja sopivaa pyöreyttä tulee mukaan siltä saralta. Lopusta löytyy asiaankuuluvasti hyvä annos hieman greippisempää, edelleen havuista katkeruutta, joka täydentää kauniin kokonaisuuden. Toimii hienosti.

Pisteet. 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti