tiistai 10. toukokuuta 2022

Tornion Arctic IPA

Tornion Arctic IPA

Pastellinvihreästä tölkistä löytyy torniolaisten Arctic IPA, johon ei ilmeisesti liitetä North-sanaa samaan sarjaan kuuluvan Arctic North Lagerin tai aiemmin esillä olleen Arctic North Rye IPAn kohdalla. 

Nimittelyasiat kuitenkin sikseen ja itse oluen kimppuun. Reilusti humaloiduksi IPAksi panimon toimesta markkinoitu olut lunastelee lupauksensa varsin hyvin. Kauppavahvuinen olomuoto ei oluen makumaailmaa latista tässäkään tapauksessa, vaan aika runsaan hedelmäinen olut etenkin aloitukseltaan on.

Hiilihapot ja lopun suoraviivaisempi tunnelma raikastaa menoa sopivasti ja Arctic IPA -nimen luoma mielikuva osuu varsin hyvin yhteen maistokokemuksen kanssa.

Tornion Arctic IPA

Kullankeltainen, kevyen utuinen olut kauniilla vaahdolla. Tuoksussa trooppista, kypsää hedelmää ja sitrusta. Varsin runsas ja kutsuva meno.

Maku tarjoilee tuoksun lupaamia sävyjä. Kypsää mangoa, aprikoosia, sitrusta ja appelsiinin kuorta. Lopussa suht napakkaa greippikatkeroa ja aika terävät hiilihapot, jotka raikastavat alkuun aika soljuvaakin tunnelmaa. Karheuttakin, muttei paljon. Hyvää ja menevää IPA-tekemistä torniolaisilta kauppatarjontaan.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti