lauantai 7. toukokuuta 2022

Olvi Solero Pale Ale

Olvi Solero Pale Ale

  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Olvi, Iisalmi, Suomi

Olvin kevätuutuus saapui näytteen muodossa Olutkellariinkin ja värikästä purkkia tuli taas tutkittua asiaankuuluvalla mielenkiinnolla. Esittelyn mukaan International Pale Aleksi tunnustautuva olut ”on perinteistä APA-olutta matalakatkeroisempi ja siten hieman helpommin juotava” juotava. Sen moottorina toimii kuivahumalointiin käytetty Solero-lajike, johon en liene aiemmin törmännyt. Mutta pihallahan minä näistä uusista tuulahduksista yleensäkin ole, joten ei mikään ihme jos ei soita kelloja.

Monien muiden kelloja Solero on tiettävästi kuitenkin soitellut, sillä Olvilta kerrotaan lajikkeen olevan maailmalla varsin kysyttyä tavaraa, jonka kohdalla myydään pääsääntöisesti eioota. Sen perusteella voisi veikatakin, että tämä purkitus jäänee kertaeräksi, ellei Iisalmessa olla asiaan varauduttu jo humalan tavoittelua suunniteltaessa.

Itse oluelta odottelin aika pitkälti Solero-jäätelön makutoisintoja, mutta maistellessa jouduin toteamaan, etten oikeastaan edes muista miltä tikkuherkku edes maistui, kun se ei suosikkeihini oikein koskaan ole lukeutunut. No, Olvin Solero on pitkälti sellainen, mitä valmistaja lupaa eli trooppista tunnelmaa tarjoillaan aika kevyen katkeruuden saattelemana. Mangoa ja passionia löytynee selvimmin ja kieltämättä aika helppoa juotavaahan tämä on. Ehkä vähän turhankin kanssa näin omakohtaisesti tarkastellen. Ei pöllömpi, muttei sen suuremmin tunteitakaan herättävä olut. Tasavarmaa tekemistä,

Olvi Solero Pale Ale

Kevyen utuava, vaaleankeltainen, ehkä hieman hedelmäisen oranssisenkeltainen olut runsaalla vaahdolla. Tuoksussa kypsää hedelmää passionin ja mangon muodossa.

Maku on tuoksun linjoilla. Hedelmäisyys on kypsää ja aika tuhtia, mutta aromaattisen ilo jää puuttumaan. Mango, passion ja yleinen trooppisuus hallitsevat tunnelmaa, mutta kyllä vaalea maltaisuuskin alta esiin nousee. Ihan ei täysin iske, muttei tämä kehnokaan ole. Tuskin sen isompaa käyttöä kuitenkaan tulee olemaan.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti