torstai 12. toukokuuta 2022

Panimoyhtiö X x Linden Katala Saison

Panimoyhtiö X x Linden Katala Saison

Nappasin tuossa taannoin X:n hyllystä pullollisen raumalaiskollaboitua Saisonia. Oluthan on ollut markkinoilla jo pitkään, mutta jäänyt vielä kohdallani kokematta. Päiväys näkyy asetetun kesäkuulle, mutta eipä tuo sesoonissa suurempia vaikuta, etenkään kun aromihumaloidusta tykittelystä ei tässä kohtaa ole kyse.

Katalan juoni piileekin karpalossa ja katajanmarjassa, joista ensimmäinen hieman epäilytti, jälkimmäinen taas kovasti kutkutti. Suottapa tuota tuli avaamishetkeltä ennakkoon aristeltua, sillä hyvinhän tuo karpalokin olueen näemmä sopii. Värimaailmaan se vaikuttaa silminnähtävästi, tuoksupuolelta en sitä suuremmin nenääni poiminut, mutta suussa sen salat alkoivat avautumaan jo paremmin.


Panimoyhtiö X x Linden Katala Saison

Samea, vaaleankeltainen olut kevyellä punankajolla ja runsaalla, tiiviillä vaahdolla. Tuoksu on hyvä. Runsas, mukavan mausteinen, katajainen ja samean vehnävä. Taustalla kevyttä marjaisuutta, muttei ilmiselvänä lisänä.

Maku kohtaa tuoksun hyvin, nyt tosin runsaamman katajaisena ja jälkimaussa selkeän karpalomarjaisena. Kuiva, saisonhiivainen, runsaan mausteinen ja hieman kirpeä. Olemukseltaan aika runsas, hiilihapoilta melko terävä, mikä hidastaa tahtia. Napakka saison pienellä lisävärillä.

Pisteet: 36/50


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti