tiistai 3. toukokuuta 2022

Karvilan Korven Kutsu Lager

Karvilan Korven Kutsu Lager

Karvilan Panimon oluet ovat nimekemäärältään pienen, mutta toisintojen osalta jo mukavan leveän otannan perusteella toimineet minulle tosin hyvin. Etenkin mainio Korven Kutsu Classic Lager on ollut kovassa käytössä. Nyt kuitenkin sain maistoon tölkkipakattua Korven Kutsua, josta en rehellisesti ollut alkuun varma, liekö kyse samasta tuotteesta kuin tuo edellä kehumani pullote.

Eri olueksi tämä lopulta paljastui ja makuhan sen viimekädessä olisi hätäiselle pohdiskelijallekin kertonut. Suodattamaton Korven Kutsu Lager on näet humaloitu useamman eri lajikkeen voimin ja joukkoon mahtuu niin saksalaisten jalohumalten arvostettuja edustajia, kuin modernimman hedelmäistä Idaho 7:aakin. 

Jos on Korven Kutsu Classic Lager puhutellut maistajaansa syvästi, lienee tätä tölkkipakattua Korven Kutsu Lageria kutsuttava jo uudeksi luotto-olueksi ja suunmukaisimmaksi lageriksi pitkään aikaan, mitä kotomaasta on lasiinsa saanut. Modernimpi ote hirvittänee pinttyneimpiä helles-puristeja, mutta oluen nerokkuus piilee tällä kertaa siinä, että vaikkei twistin läsnäolo varmastikaan jää huomaamatta, ei se varasta koko näyttämöä omakseen, vaan soljuu mukana tyylillä. Suodattamattomuudesta maku saa mukavaa runsautta ja pyöreyttä myös mallaspuolelle, mikä puhuttelee kyllä todella onnistuneella otteella.

Napsahti sen verran hienosti kohdilleen, että laittelin samointein asiakastoiveen vetämään oman kylän lähikauppaan.

Karvilan Korven Kutsu Lager

Samea, vaaleankeltainen olut nätillä vaahdolla. Varsin kaunis näky. Tuoksu on hieno. Yrttistä, hieman sitruksista ja hedelmäistä aromaattisuutta nousee mukavasti nenään. Taustalla pehmeää, vaaleaa maltaisuutta.

Myös maku iskee hyvässä kulmassa. Pehmeä, vaalea maltaisuus miellyttää, vaikka pääpaino onkin yrttisessä, sitrusmaisessa ja hedelmäisen aromaattisessa humaloinnissa. Se käy päälle, mutta määrää pelin tahdin. Kokonaisuutena kovin puhuttelevaa menoa. Hienoa, taas kerran.

Pisteet: 37/40

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti