perjantai 13. toukokuuta 2022

Olarin Slap U Silly Mango Tamarind Sour

Olarin Slap U Silly Mango Tamarind Sour

Olarin Slap U Silly Mango Tamarind Sour

Olarin sour-osasto on täydentynyt varsin mielenkiintoisella Slap U Silly -oluella, jonka kantavina mausteaineina toimivat mangot ja tamarindit. Tamarindi tuo äkkiseltään mieleen jonkinlaisen mandariinimuodon, mutta kyseessä onkin sitruksinen ja happamahko hernekasvi, josta nousee esiin myös pippurista mausteisuutta. Onko tämä nyt siis hernesouria? Tamarindia käytetään joka tapauksessa ruuanlaitossa, jossa sen olomuoto on tahnamainen. Tyystin uusi raaka-aine meikäläiselle.

Vahvuutta oluella on kuusi prosenttia, joten kauppatarjonnasta sitä ei tule löytymään. Slap U Silly ei ehkä osu kohdallani kohderyhmään, vaikka uskonkin sen olevan hyvinkin sourheadien mieleen. Täyteläinen, hedelmäinen ja hieman jännäkin kokonaisuus on eittämättä kokemuksen arvoinen, etenkin jos tyylilaji on lähellä sydäntä.

Olarin Slap U Silly Mango Tamarind Sour

Aamiaismehumainen, syvänkeltainen ja vastapuristettu ilmestys. Tuoksu vähän viipyilee, mutta pehmeää mangoa siitä saa irti. Sitrusmaista happamuutta, mehukkuuttakin.

Maku on aika veikeä. Mangoa selkeästi, ehkä jotain muutakin hedelmäisyyttä, kuten aprikoosia tai persimonia. Ei ylettömän hapanta, vaikka semmoista sitruksista kirpeyttä mukana hyvä lataus onkin. Mausteisuutta, joka lienee hernekasvin aikaansaannosta. Lopussa myös pippurista potkua.

Jälkimakuun nousee myös hieman yllättäen kypsän mangoista makeutta, mikä pehmeyttää happamuutta entisestään. Aika veikeä kokonaisuus, muttei mielenkiintoisuudestaan huolimatta nostata kadottamaani sourinnostusta. Sourheadeille silti vahva suositus.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti