keskiviikko 18. toukokuuta 2022

Hangaround & Nobody 40740 Kortepohja

Hangaround & Nobody 40740 Kortepohja

HNB-duo purkitteli ennen alkukesää vasten iskeytyvää uutuusaaltoaan jonkin aikaa tauolla ollutta Kortepohja-bisseään. 40740-koodin taakse kätkeytyvä olut on esiintynyt edukseen kahdessakin eri vahvuudessa ja nyt tarjolle on jakelukanavat huomioiden tuotu tätä kauppavahvaa versiota. 40740 onkin vallannut jo kaupungin isoimmat marketit eli jakelu on käynnistynyt ryhdikkäästi. Löytyipä tätä jo Muuramen S-Marketistakin yhdessä toisen uudelleen purkitetun 40520:n (Kuokkala) kanssa.

Tuplakuivahumaloitu, länsirannikon pureviin tuuliin kumartava ja karamellisuutta tarjoileva olut toimi edelleen todella hyvin ja laittelinkin sitä hörppiessä kehut myös Pekalle. Reseptiikkaa ei kamalasti ole aiemmista esityksistä lähdetty muuttamaan, mutta ainakin ruis on jäänyt rungosta pois ja hiivakin on vaihdettu ilmeisen onnistuneesti - eli on sittenkin muutettu. Todella hyvää tekemistä, taas kerran.

Tällä kertaa ei mennä mehustelun maailmaan, vaan tämä tuplakuivahumaloitu IPA on rehellistä old school meininkiä sopivilla katkeroilla ja karamellimaltaalla höystettynä. Ja mikä tärkeintä: On hyvää!!!

Hangaround & Nobody 40740 Kortepohja

Samea, rusehtavan punakka, kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu on mäntyinen, sitruksinen ja greippinen. Vakuuttavaa menoa.

Maku on hieno, oikein rapea ja napakasti iskevä. Mäntyinen, havuinen ja greippinen raikkaus kantaa läpi maun purren kunnolla kiinni loppuliu'ussa. Karamellinen mallasrunko on kohtuudella esillä, muttei korosta itseään liikaa. Sitrusta on myös esillä runsaasti. Johan on asiallinen paketti vanhemman koulun tyyliin.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti