sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Panimoyhtiö X Xperimental Series: Dubbel Mysli

Panimoyhtiö X Xperimental Series: Dubbel Mysli

Äksän koekeitoissa on tutkittu hieman tummempiakin belgisävyjä, mikä onkin ollut Suomen oloissa hiemana harvinaisempaa. Ydympien quadien summuiden sijaan tutkimuskohteeksi on otettu Dubbel, joka on saanut runkoonsa myös hedelmämysliä ja sokeria – kuin aamupalan konsanaan. Sinällään lisämääre kuulostaa tyylin makumaailmaan soveltuvalta ja varmasti sitä onkin, mutta kokonaisuuden alta tuntuu nousevan hieman kotikaljamaistakin tunnelmaa, mikä tuskin on ollut päällimmäinen ajatus olutta koostettaessa.

Belgityylejä on aina mukava nähdä kotimaan tekijöiden kavalkaadissa, mutta tällä kertaa tuote vaatinee vielä lisäviilausta vuolaiden kehujen aikaansaamiseksi. Sehän tämän koekeittosarjan idea taitaa ollakin.

Panimoyhtiö X Xperimental Series: Dubbel Mysli

Punakanruskea olut kevyellä vaahdolla. Tuoksu on kypsän kuivahedelmäinen, paahtuneen sokerinen ja kevyelti toffeinenkin.

Maku on suht makea. On kypsää, makeaa kuivahedelmää, paahtunutta sokerisuutta ja lopussa mausteisuutta. Pientä lämpöäkin nousee jälkimakuun. Takaa nousee kevyttä kotikaljamaisuuttakin, mikä ei liene ehkä aiottu elementti maussa. Hiomista kaipaa vielä, mutta sitä varten tämä sarja on tehtykin.

Pisteet: 28/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti