torstai 19. tammikuuta 2023

Omnipollo x Trillium Big Puppy Riwaka Double IPA

Omnipollo x Trillium Big Puppy Riwaka Double IPA

Kiertolaisaikojensa päätteeksi aloilleen asettunut hypepanimo Omnipollo on löytänyt hengellisen kotinsa vanhan kirkkorakennuksen uumenista Tukholman Sundbybergistä. Näin elämän syntiset nautinnot iloittelevat nyt paikassa, josta ulospäin huokuu huomattavasti konservatiivisempi viesti. Kopea kuori on kuitenkin vain koriste ja Omnipollo’s Kyrka tarjoilee hengenravinnon sijaan ehtaa temppelin täytettä panimon yhteydessä toimivasta taproomista käsin. Nyt on sen verran kunnollista menoa, että tätä saarnaa lähtisin minäkin kuuntelemaan.

Omnipollon menoa ei olekaan hetkeen tullut makusteltua ja ainut Sundbybergin uuden humalan alttarilta lähtöisin oleva tuote, jota olen päässyt maistamaan on nimipanimo Trilliumin Fort Point -oluesta tehty toisinto joitain aikoja sitten. Kiertolaisajoilta kokemuksia kertyi sitten sitäkin runsaammin. Onkin osuvaa, että tälläkin kertaa maistoon päässeeseen olueen voidaan liittää bostonilaistekijät Trilliumin takaa. Nyt olut kuitenkin on markkinoitu rehtinä kollabona, eli Trilliumin perustajakaksikko on ollut mukana rakentamassa olutta Omnipollon kanssa.

Big Puppy on 8,6-prosenttinen, samealinjainen ja mehukas tupla IPA, jossa pääroolin varastaa NZ-lajike Riwaka. Tölkin ulkoinen ilme on näennäisen pelkistetty, mutta valolla leikittelevä hologrammimainen pinta tekee siitä varsin kiehtovan etenkin kuvatallenteeseen tähtäävässä tilanteessa. Itse olut on mainio ja vaikka takaraivossa nimiduolle kyteneet megaodotukset eivät ehkä täyttyneetkään, on makukokemus kaukana pettymyksestä. Oivallista menoa, kuten 11€:n purkkihintaan toki pitääkin.

Omnipollo x Trillium Big Puppy Riwaka Double IPA

Sysisamea, mehevän hedelmäinen ilmestys vaalealla vaahtokertymällä. Tuoksussa passionia, ananasta, sitrusta ja curaçaon kuorta. Taustalla makeahkoa aprikoosisuutta.

Runsaanlainen makumaailma tarjoilee kypsää aprikoosia, passionia ja ananasta. Tuore sitruksisuus antaa vastapainoa makeahkolle hedelmistölle. Curaçaon kuorta, ehkä hieman greipin särmääkin löytyy myös. Suussa suht soljuva, huulia hieman tahmeuttava tunnelma on osaltaan makea, muttei häiritsevän imelä. Ehkä sopiva luonnehdinta tuolle voisikin olla "viskositeettiin sovitettu pyöreys", eli tasapainossa tuntuu olevan.  Runsasmakuinen olut hupenee lasista yllättävän nopeasti, vaikkei se vahvuuttaan juurikaan piilottele. On vallan hyvä.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti