maanantai 16. tammikuuta 2023

Etko x Brewski Five Candles Double NEIPA

Etko x Brewski Five Candles Double NEIPA

  • Tyyli: New England DIPA
  • Alk.%: 8,0
  • Panimo: ETKO Brewing, Helsinki, Suomi

Olutkellari täytti kaikkien huomaamatta jo kymmenen vuotta ja olipa tuo virstanpylväs mennä itseltäkin kokonaan ohi oluttutkan. Todellisuus iski juhla-aamun harmaudessa, joten sen kummempia etukäteisvalmisteluita ei sanallisen kirjailun tai oikeastaan minkäänlaisen muunkaan juhlahumun virittelyn suhteen oikein ehtinyt tekemään. Ainoana hätäajatuksena oli kaivella ”kellarin” perukoilta jotain kypsymään unohtunutta nektaria, mutta ruksasin tuon aktiviteetin tekemättömäksi paikaksi kurkattuani raksakolhoosimme tarpeiden täyttämän varaston ovesta sisään.

Asioidenhoitomatka naapuripitäjän ytimeen toi kuitenkin ratkaisun symbolisen maljankohotuksen tarpeeseen. Tai konkreettinen kohotushan mielessä oli koko ajan ollut, mutta jotain juhlavampaahan sitä pyöreiden kunniaksi maljaansa teki mieli kumota. Löysinkin teemaan hienosti sopivan Five Candles -tölkin eli hesalaispanimon viisivuotistaivalta loppuvuodesta juhlistamaan pannun juhla-NEDIPAn. Kynttilöitä ja kaikkea, eikä kollabokaveriksi saatu Brewskikään yhtään hassummalta lisältä kuulostanut.

Illan rauhoituttua lasiin kaatuikin maistuva, Citralla, Simcoella ja Sultanalla humaloitu tupla-NEIPA. Vahvuutta Etkon viisivuotisjuhlaoluella on kahdeksan prosentin verran ja vaikka hinta aika tiukka pitkäripaisen hyllyssä olikin, sopi se tuohon hetkeen hyvin. Oluena Five Candles ei sinällään ole mitenkään poikkeuksellinen lajiyksilö, mutta tarjoilee varmaotteisena ja tyylinmukaisena suorituksena erittäin mukavaa mehustelua ilman erheen sijaa. Tyylikästä toimintaa ja teemanmukaisuus viehättää.

Onnittelut Etkolle!


Etko x Brewski Five Candles Double NEIPA

Samea, mehukkaan hedelmäinen olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa aprikoosia, mangoa, nektariinia, limen kuorta ja papaijaa.

Maku on hyvä. Hyvin aromirikas, mehukas ja trooppisen hedelmäinen. Aprikoosia, mangoa, passionia ja hieman persikkaa. Sitruspuolella nektariinia, limen ja sitruunan kuorta. Alkuun hieman kärkäs, mutta tasoittuu nopeasti. Runsasta, soljuvaa ja suht rauhallisesti hörpittävää humaliloittelua mehukkain menoin.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti