keskiviikko 11. tammikuuta 2023

Suomenlinnan Helsinki Porter

Suomenlinnan Helsinki Porter

Suokin tölkki-ilme osuu yksinkertaisuudessaan hyvin omaan näköhermoon ja fiskarsoituneen valmistusketjun jälki tuntuu olevan erittäin tasalaatuista ja toimivaa. Nostalgisia tunteita opiskeluaikojen after school -sessioilta nostattava Helsinki Porter on esitelty blogissakin jo muutamia vuosia sitten, mutta ansaitsee uudemman maininnan uudistuneen ilmeensä innoittamana. Nimi näkyy muuten päivittyneen kansainvälisempään muotoon eli Portterista Porteriksi. No makuhan on samaa varmaotteista menoa, mihin on totuttu ja kolahtaa ehkä jopa aiempaa paremmin, mikä on tietenkin aina mukava havainto.

Alkujaan pieni linnoituspanimo on tosiaan kasvanut ruukkimittoihin ja Helsinki Porterkin valmistuu Fiskarsin veitsitehtaan uumenissa. Magnumin, Fugglesin ja East Kent Goldingsin voimin humaloitu portteri näkyy hieman miedontuneen takavuosien lukemista ja mahtuu tätä nykyä kauppavalikoimiimme. Erinomainen ja runsasmakuinen lisä kauppatarjonnan harvalukuisten paahdenautintojen joukkoon. Pitääkin napata pari tölkkiä talven mittaan takkatulen ääreen siemailtavaksi.

Suomenlinnan Helsinki Porter

Tummanpuhuva olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on runsaan paahtomaltainen, tumman suklainen ja kuivan kahvinen.

Maku on runsas ja paahteentäyteinen. Tummaa, paahtunutta maltaisuutta, kahvisuutta ja tummaa suklaata. Lopussa myös kevyttä lakritsia. Kuivanlainen, jälkimaultaan pitkä, paahtunut ja kevyen katkera. Paikoin hienoisen toffeinen, mutta makeutta ei juuri löydy. Tasapainoinen ja miellyttävä olut. Tykkään edelleen.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti