tiistai 31. tammikuuta 2023

Panimoyhtiö X Xperimental Series: Finnish Smoked Rye Ale

Panimoyhtiö X Xperimental Series: Finnish Smoked Rye Ale

  • Tyyli: Ruissavuolut
  • Alk.%: 6,3
  • Panimo: Panimoyhtiö X, Jyväskylä, Suomi

Panimoyhtiö X:n koekeittosarja on tuottanut useamman hyvinkin suunmukaisen ehdotelman, joihin myös nyt käsittelyssä oleva Finnish Smoked Rye Ale lukeutuu. Rukiilla ja katajalla railakkaasti ryyditetty, sopuisan savuinen ja sahtimainenkin kokonaisuus yhdistelee makumaailmassaan suomalaista mielenmaisemaa kauneimmillaan. Onnekseni nappasin kerralla useamman pullon mukaan.

Erinomainen mallasjuoma osui hienosti yksiin pimeiden joulupyhien ja niitä nyt seuranneiden talvi-iltojen kanssa, mutta sopisi mitä parhaiten myös kesäisempien mökkitunnelmien lomaan. Soisin tehtävän kertakeittoa useamminkin.

Olut ei ole yltiörunsas tai millään tapaa hoocee-tavaraa, joskaan makumaailman voimakkuudesta tai makuyhdistelmien luonteikkuudesta ei turhia aukkoja tai otetta puutu. Tasapainoinen, keskirunsas olut savun, rukiin ja katajan vivahteilla korostettuna.

Panimoyhtiö X Xperimental Series: Finnish Smoked Rye Ale

Punakka, tummahkonruskea olut kepeällä vaahdolla. Tuoksu on miellyttävän rukiinen, kevyen savuinen. Imeltynyttä maltaisuutta, muttei ylettömän makeaa kuitenkaan. Kevyttä mausteisuutta ja ripaus katajaa.  

Maku on hieno. Hieman sahtivibaakin löytyy. Rukiinen painotus kantaa maltaista tunnelmaa. Savu seuraa matkassa, muttei dominoi. Imeltynyttä leipäisyyttä, kevyttä mausteisuutta ja lopussa katajaa. Tuntumaltaan keskirunsas, mauiltaan aika runsaskin. Ai että.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti