perjantai 6. tammikuuta 2023

Tuju Entistä Kovempi Paketti

Tuju Entistä Kovempi Paketti

Näin vanhemmiten pehmeät paketit ovat tulleet jopa kaikkein mieluisimmiksi saataviksi, mutta vastapainoa on aina hyvä olla. Lappeenrantalaisten tuju lääke tähän on kymmenpinnainen Entistä Kovempi Paketti, joka lyö tiskiin hyvin ennakkoluulottoman ja anteeksipyytelemättömän kokonaisuuden.

Tumma, runsas ja ryhdikäs paahdepommi tarjoilee myös kohtalaisen painokasta peräkärryä (65 EBU) palanpainikkeeksi. Intensiivinen ja tosiaan suht kovaluontoinen paketti on kursittu kokoon taiten, eikä sen kärkevyys tunnu epämiellyttävältä, vaan pikemminkin se tuntuu kuuluvan asiaan. Kerrassaan kehuttava Imperial Stout.

Pukki on jo kaksi vuotta myöhässä, mutta saapuessaan tänä vuonna, hän on raavas ja parraton. Perheen pienimmille on tarjolla vain pettymyksiä, sillä Entistä Kovempi Paketti ei sisällä mitään mieluisaa. Aikuisillakin pyrstöt ja posket punoittavat, kun paketti roimii vitsan lailla täyteläistä maltaisuutta ja reippasta kuivattavaa paahteisuutta. Joulun hartaita hetkiä pilaavat viipyilevä kahvisuus, sulotteleva suklaisuus, kevyt toffeemaisuus ja kaunis liköörimäisyys nivovat koko sopan täydelliseksi karvaaksi kalkiksi.

Tuju Entistä Kovempi Paketti

Tummanpuhuva, ruskean vaahdon korostama olut. Tuoksussa runsasta paahteisuutta, tummaa suklaisuutta, kahvia ja kevyempää toffeisuutta. Aika soljuva, hieman havuinenkin.

Maku on hieno, paikoin jopa tiiviin liköörimäinen, samalla soljuva, runsasmittainen ja monipuolinen. Runsasta paahtomaltaisuutta, kahvia ja tummaa suklaata. Kevyttä salmiakkia, havuisuutta ja pehmeää toffeeta.

"Tiukka paketti" on ehkä suoraan käännettynä huono luonnehdinta oluen nostattamalle mielikuvalle, mutta intensiivinen, runsas ja ennakkoluuloton se joka tapauksessa on. Mukana on kuitenkin tasapainottavaa pehmeyttä, soljuvuutta ja leveyttä, jotka eivät kuitenkaan turhalti tasapäistä menoa. Onhan vaan hieno kokonaisuus.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti