keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Panimoyhtiö X Xperimental Series: Black IPA

Panimoyhtiö X Xperimental Series: Black IPA

BIPAa sai männä vuonna vetää päähän aiempia vuosia runsaammin, kun useampikin kotomaan pienpanimo on palauttanut vähän jo unohdetun crafttyylin tuotantoon. Ei näitä toki ylettömän paljon tehdä nytkään, mutta jonkinlaista ryhtiliikettä on kuitenkin havaittavissa ja matkaan on lähtenyt myös paikallinen X-paja.

Äksäläisten BIPA seilaa kokeellisemman, kertakeittoihin suunnatun Xperimental Series -sarjan alla eli sitä ei välttämättä tulla enää jatkossa Heinämäessä valmistamaan. Se olisi tämän oluen kohdalla sääli, sillä kuusipinnainen kokonaisuus on koostettu kasaan varsin onnistuneella tapaa ja sen makumaailma osuu hyvin yksiin Black IPA -hampaan kolotusten kanssa. Mukana on laktoosia, mutta sen läsnäolosta ei ainakaan itselläni olisi mitään hajua, jossei se etiketissä lukisi. Testisarjalaisten tiukinta kärkeä tähän saakka.

Panimoyhtiö X Xperimental Series: Black IPA

Tummanpuhuva olut runsaalla, beigellä vaahdolla. Tuoksussa on havuisuutta ja paahtomaltaisuutta. Ensimmäistä runsaammin.

Maku on oivallinen. Havuinen, hieman greippinen ote tarraa suupieliin heti kättelyssä. Alta nousee myös paahtunutta, hieman nokistakin mallasta. Pääpaino pysyy humalassa, kuten kuuluukin. Mallas ei tyrkytä itseään turhaksi, runkokin on sopivan kevyt, mutta riittävä. Tasapaino on siis hallussa ja makumaailma miellyttää. Hienosti toteutettu BIPA.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti