maanantai 26. kesäkuuta 2023

Schneider's Bayrisch Hell

Schneider's Bayrisch Hell

G. Schneider & Sohnhan tunnetaan nykyisin puhtaana vehnäolutpanimona, mutta sen reseptiarkistosta löytyy myös lagerperäistä kokemustietoa. Lageria tosin valmistetaan tytäryhtiö Schneider's Landbrauerein nimellä.

Nyt Suomeenkin rantautunut Bayrisch Hell pohjautuukin vuodelta 1928 lähtöisin olevaan sukukalleuteen eli Helles-reseptiin. Varsin toimiva lagerkokonaisuushan korkin alta paljastuukin,  vaikkei tästä kenties omaa hellessuosikkia ehkä tulekaan.

For six generations we have been brewing pristine and characteristic beers according to the Bavarian Purity Law, in best family tradition. With Schneider’s Bayrisch Hell, we have just revived an old family recipe. It is a beer shaped by craftsmanship and agricultural work – an homage to its homeland in the „Heart of Bavaria“.

Schneider's Bayrisch Hell

Vaaleankeltainen, kirkas ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu on viljavan maltainen, jalohumalainen, yrttinen. Aika raikas.

Maku toimii ihan hienosti eli hyvää hellesmenoa vehnäntaitajilta. Viljava, paikoin pehmeäkin maltaisuus kannattelee yrttisen ruohoista humalointia. Katkeroa on maltillisesti, kuten asiaan kuuluu. Takaa nousee pientä makeutta.

Osataan vehnäolutpanimolla lageritkin, vaikkei tämä maansa huippuihin omassa suussa lukeudukaan. Toimivaa ja menevää joka tapauksessa.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti