perjantai 16. kesäkuuta 2023

Whiplash Dubbel Drop

Whiplash Dubbel Drop

  • Tyyli: Dubbel
  • Alk.%: 7,5
  • Panimo: Whiplash, Dublin, Irlanti

Parin viikon takainen iltakävely Lahden hiljaisilla kaduilla johdatteli kuin varkain Loviisankadun varrelle, josta löytyy kaupungin craft-tarjontaa osaltaan pystyssä pidättelevä Tirra. Tartuin amatöörin ottein pullomallisiin ovenkahvoihin ja tupsahdin keskellä torstai-illan karaoketapahtumaa, kunnes muistin, että yläkerran crafttaivas aukenee vallan toisen uksen takaa. Pikasiirtymä takaisin kadulle ja käsi oikeaan kahvaan kiinni.

Tirrassa näkee somesta tuttuja.

Portaikon yläpäästä löytyvä tiski tarjoilee pikasilmäyksellä ihan kohtalaisen olutvalikoiman. Päädyin sen enempiä tutkimatta irlantilaisen mehupanimon dubbeliin, sillä koleahko ilta kaipasi jotain tummempisävyistä ja pehmeää seurakseen. Varsin hienostihan trendikkäämpään tekemiseen keskittyvältä panimolta tuntuu belgisävytkin onnekseni luonnistuvan.

Dubbel Drop on 7,5-prosenttinen, kohtalaisen makea (muttei yltiöpäisen imelä) dubbeli, joka on oluttyylinä vähän sellainen helposti unohtuva, mutta kohdalle ja kohdalleen osuessaan hyvinkin miellyttävä tunnelmantuottaja. Runsasmakuinen ja mukavasti hupeneva kokonaisuus toimi tilanteessa varsin hienosti. Poistuessani hymähdin jo ennen korona-aikaa purkkiin sullotulle Bönthöö-Teemun kuvajaiselle. Siellä se portaikon yläritsillä edelleen maailman menoa tarkkailee, vaikka eloperäinen esikuvansa Päijät-Hämeen pölyt jaloistaan onkin jo karistanut…

Whiplash Dubbel Drop

Punertavan ruskea ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksussa kypsää belgihedelmää, toffeista maltaisuutta, rusinaa ja jopa pientä limppuisuutta.

Maku on oikein hyvä. Imelä, muttei yltiömakea tunnelma tarjoilee kypsää belgihedelmää, rusinaa, toffeisuutta ja imeltynyttä, hieman saaristolimppuistakin tunnelmaa. Lopussa mausteisuutta, kevyttä katkeroa myös. Pehmeä, muttei ylettömän soljuva tai tahmea. Hyvin tasapainossa, makua riittää muttei turhan raskasta kuitenkaan.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti