maanantai 19. kesäkuuta 2023

Badger Beers The Hopping Hare

Badger Beers The Hopping Hare

  • Tyyli: English Pale Ale
  • Alk.%: 4,0
  • Panimo: Badger Beers (Hall & Woodhouse), Dorset, Englanti

Semihelteinen Helsinki tarjoili viime viikolla pienen iltakävelyn verran uutta ihmeteltävää ja kun Pikkulintu-konsernikin oli vielä jäänyt kokonaan korkkaamatta, tuntui aiheeseen tutustuminen kaikkein mielekkäimmältä iltapuhteelta.

Olen yllättänyt itseni viime aikoina brittimakujen perään haikailun parista, joten päätin jatkaa tällä linjalla Ruttopuiston toimipisteelläkin. Valitsin laajasta hanarivistöstä lasiin dorsettilaisen, Hall and Woodhouse -pubiketjuun kuuluvan Badger Breweryn nelipinnaisen Hopping Hare -oluen.

Helpohko, hanasta laskettuna mukavan pehmeä, mutta myös sitruksisen pirteä brittiale osui tuohon saumaan kuin olut janoisen kouraan. Humalina keitoksessa Amarillo sekä Cascade, resepti ilmeisesti muuttunut vuosikymmenen vaihteessa jenkkivetoisuuteen. Hieno ja tunnelmallinen olut.

Sivuhuomioina sanottakoon, että jänisolut toi mieleeni opiskeluaikoina kovasti miellyttäneen Dark Haren, joka on kuitenkin eri valmistajan (Bath Ales) tuote. Sitä en olekaan vuosikymmeneen enää nähnyt missään…

Badger Beers The Hopping Hare

Kaunis, vaaleankeltainen olut tasaisella ja kestävällä vaahdolla. Tuoksu on mainio. Se on pehmyt, mutta myös raikkaan sitruksinen, kukkainen ja yrttinen.

Maku on oivallinen. Kukkaisuutta ja yrttisyyttä vasten miellyttävää, pehmyttä mutta sopivan kevyttä, keksimäistä mallasrunkoa. Tunnelmaa nousee tahdittamaan jenkkihumalten sitruksinen, aavistuksen greipinkuorinenkin tuulahdus. Lopetus sopivan katkera, jälkimaussa sitrusten ohella mallastakin.

Kokonaisuus on maistuva, mutta ajoittain hieman ohkaisen oloinen. Vetinen ei kuitenkaan. Kyllähän tämä toimii.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti