perjantai 9. kesäkuuta 2023

Himo Kaarne

Himo Kaarne

  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alk.%: 10,0
  • Panimot: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi

Himoshop kiehtoo aina, kun Pirkanmaan vaikutuspiirissä tulee liikuskeltua. Edellisen piipahduksen anti on tarjoillut taas toimivia makuja, joskin ne huippuelämykset ovatkin vähän jäivätkin odottamaan itseään. Kaarne kuitenkin liihotteli paikalle itsevarmoin ottein ja lienee koko alkuvuoden parhaimmin omaan makuun toimineita kokonaisuuksia. Hemmetin hyvää siis.

Korpin hieman vanhahtavaa nimitystä kantava Imperial Stout on vahvuudeltaan kymmenpinnaista eli sopivan ryhdikästä Citymarketin aulassa tapahtuvaan panimoshopmyyntiin. Se on humaloitu ns. reilulla Simcoe-kouralla, minkä myötä makumaailma muistutteleekin hienoista Black IPA -tunnelmistakin. Paahteisuuttakaan ei ole sivuutettu, joten tarjolle onkin koostettu sellainen greipintäyteisen mäntymetsän raikkaus juuri tiputetun aamukahvin äärellä. Erinomaista, erinomaista…

"Mitä näet tähdissä, profeetta?" Reilulla Simcoella humaloidun Kaarnen nokka nostaa mäntymetsän siimeksestä mustia greippejä ja jokaisella siiveniskulla makumaailma pimenee kuin Liipolan Esson kahvipannun pohja. Paahto on kovaa ja tummaa.

Himo Kaarne

Sysimustanlainen olut beigellä vaahdolla. Nätti on. Tuoksussa on runsaan paahteinen ja ryhdikäs tunnelma. Tummaa suklaisuutta, limppua ja kahviakin löytyy. Vastapainoa antaa tuoreen havuinen ja sitruksinen humalointi, joka on hyvin esillä. Oikein hyvä.

Maku on oivallinen. Ensimmäisenä vastaan tulee raikas, aamukasteen virkistämä havumetsä, jonka sitruunasato on tänä vuonna runsas. Aamukahvit porisevat jo pannulla ja pian pöytään nostetaan myös pientä suklaasuupalaa, mutta tummaa sellaista. Aamuteemahan tässä mielikuvassa sattuneesta syystä on.

Ensin tuntuu, että paahteiset maut valtaavat alaa itselleen, etenkin kun pöytään isketään pienet palat vastaleikattua saaristolaisleipää. Tuntuma kestää kuitenkin vain ohimenevän hetken, sillä mäntymetsä kutsu tunkee sisään keittiöön brunssin loppupuolella. 

Jälkimaku kääntyykin hyvin greippiseksi, havuiseksi ja kahvisen paahteiseksi. Black IPA-vibaa jopa. Erinomainen kokonaisuus! 

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti