keskiviikko 7. kesäkuuta 2023

Ant Brew Random Dude

Ant Brew Random Dude

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,0
  • Panimo: Ant Brew, Lahti, Suomi

Lienen jo aiemminkin todennut, että Lahti on kaupunkina jäänyt varsin tuntemattomaksi asutuskeskittymäksi. Se on ollut lähinnä räänlainen ohikulkukaupunki omasta vinkkelistä katsottuna, vaikka suht lyhyen siirtymän päässä onkin. Viime vuosina palkkatyö on kuitenkin tarjonnut pientä kosketuspintaa lajin luonteeseen satunnaisten vierailuiden myötä.

Päiväkäynneillä ei toki suurempaa tutustumista ole vielä päässyt tekemään, mutta lähes jokaisella reissulla on ollut tavoitteena ”tehdä jotain”, mikä avaisi hiljaisten katujen saloja. Oluthommathan ovat yksi hyvä tapa aloittaa paikallistuntemuksen kartuttaminen ja olutostoksille on yleensä paikalla käydessä ehtinyt. Teerenpelin, Ant Brew’n ja Hartwallin panimomyymälät sekä Paavolan olutmaailma ovatkin tuttuja juttuja, mutta onpa Northern Lightsia diilattua käsiin kauneushoitolan takahuoneesta käsinkin. Tirraan on tullut muutama kegikin matkassa joskus rahdattua.

Useamman vuoden se kuitenkin otti, että sen takalistonsa sai ihan rauhassa painaa anniskeluravintolan penkkiin ilman kiireen häivää tai kotimatkan tikittävää kutsua. Paikaksi valikoitui luonnollisesti keskustan humusta sopivan, muttei liian syrjässä palveleva Ant Brew. Paikalla ei torstai-illan hämyssä ollut tunkua, joten iltamehun äärellä ehti vaihtelemaan sanoja myös Ant Brewn Samulin kanssa. Kiitokset juttutuokiosta ja olutkaappien esittelystä.

Paikkanahan Ant Brew on todella hieno ja tunnelmallinen. Tätä on tullut ihasteltua jo ihan ulosostotilanteiden ohessa, mutta nyt samea huurteinen huulilla paikka pääsi vasta todenteolla avautumaan. Lasiin valikoitui panimon ”ylijäämähumalilla” kuivahumaloitu Random Dude, jota tuli ostettua tölkitteenä kotiinkin kannettavaksi. Oivallinen valinta. 


Ant Brew Random Dude

Tosi samea, vaaleankeltainen ja runsasvaahtoinen olut. Tuoksussa kivihedelmiä raikas aprikoosia, persimonia ja mangoa. Toki myös sitrusta, mandariinin kuortakin...

Maku on tosi freesi ja aromikas, tottakai sameuden myös maistaa. Sitrusta, vaaleaa, muttei makeaa tropiikin hedelmää passionin, persimonin ja mangon muodossa, lopussa valkoviinimäistäkin otetta. Todella miellyttävä, rivakasti hupeneva, mutta samaan aikaan runsasmakuinen olut. Kuiva, aromaattinen ja lopussa sopivan karhea. Katkeroa ei juurikaan. Nyt on hyvä.

Pisteet: 38/50

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti