torstai 22. kesäkuuta 2023

Wychwood Hobgoblin IPA

Wychwood Hobgoblin IPA

  •  Tyyli: English IPA
  • Alk.%: 5,3
  • Panimo: Wychwood Brewery (Marston's Brewery), Witney, Englanti

Wychwoodin peikkobisset ovat vuosien mittaan olleet tuttu näky ruokakauppojemme oluthyllyillä ja etenkin takavuosina niitä tuli testailtua aina sopivan sauman tullen. Sittemmin kauppabrittien tarjonta on hieman päässyt unohtumaan. Ryhdistäydyin aiheen tiimoilta kauppareissulla ja ratsasin Keljon Cittarin oluthyllyn brittitarjontaa pintapuolisesti. Hobgoblin IPAn päiväys näytti omaan silmään kaikkein freeseimmältä, joten nappasin sen ensimmäisenä tutkimuskohteena matkaan.

Muistelisin nauttineeni sarjan IPAa joskus aiemminkin, mutta voi olla, että sekoitan sen johonkin muuhun tuotteeseen. Hobgoblin IPA on näet lanseerattu vasta vuonna 2017, enkä löytänyt esimerkiksi blogista maistomuistiota lainkaan.

IPA on humaloitu Fugglesilla, Goldingsilla ja Styrianilla, joiden lisäksi panimo ja makumaailma mainitsevat myös jenkkilajikkeiden makumaailmaa täydentävän hyödyntämisen. West Coast -menoa ei tästä huolimatta ole tarjolla, vaan hybridissä pääpaino pysyy karamellimaltaisen, brittihedelmäisen tunnelmoinnin puolella, jota sitrusvetoinen aromaattisuus ja katkeruus onnistuneesti tukevat.

Wychwood Hobgoblin IPA

Meripihkainen, kirkas olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on mainio. Hunajaista, keksimäistä mallasta, yrttisyyttä ja sitrusta.

Maku on hyvä. Kunnollista menoa sitrusmaisella, mandariinisella otteella. Mallas on hyvin esillä, mutta silti petinä humalan tunnelmoinnille. Sen keksimäinen, karamellinenkin luonne henkii myös hunajaisuutta. Lopun napakka katkeruus nojaa yrttisyyteen, mutta vahvemmin greippisyyteen. Brittihedelmää, kevyttä mausteisuutta... Hyvää on.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti