lauantai 18. marraskuuta 2023

Hagström Baltic Porter

Hagström Baltic Porter

Sain korvanappiini tiedon, että Hagströmin viimeisimmän painokset rippeitä löytyisi vielä Roudaribaari IHMEen hanikoista. Samalla tuli taas kurkistettua yhden uuden olutravintolan tunnelmaan, mikä on aina mukava asia.

Hagström seikkailee näin syyskelien kunniaksi aiempaa tummemmissa sävyissä, mutta peräkärryn painokkuutta ei nähtävästi ole ainakaan keventämään lähdetty. Kimito Brewingillä valmistetun balttiportterin IBU-lukema lähestyy sataa, mikä on varsin kunnioitettava lukema oluelle kuin oluelle. Saati sitten balttityylin paahdenautinolle. Tyylikkäästi tuo on jälleen kerran kuitenkin toteutettu, eli silkkaa erikoisuuden tavoittelua tämä ei selvästikään ole.

Pohjahiivalla käytetty portteri on kypsynyt viileässä seitsemisen viikkoa. Sen runko nojaa pääosin Simpsonin maltaisiin, poislukien Bindewald Pilsen -maltaan tuoma täydennys. Humalpuolen katkero-osastosta vastaa Magnum, aromipuolelta sen sijaan löytyy East Kent Goldings. Lopputulema on hurjan hyvä.

Hagström Baltic Porter

Ulkoasu on hyvin tummapiirteinen, jopa vaahto on tummanruskeaa. Tuoksussa on paahtomaltaisuutta, tummaa suklaata ja kevyttä lakritsisuutta. Kuiva ja paahteinen, oikein hyvä.

Maku... aika hemmetin hyvä!

Tummaa, lopussa hieman jopa kaakaomaista suklaisuutta löytyy runsaasti, Pandan lakua myös ja paahteisuutta, jossa on automaattikahvimaisiakin piirteitä. Skaalan paremmasta päästä toki. Ei juuri makeudenlähteitä, mitä nyt suklaisuudessa hieman. Hieman nahkea, varsin katkera, mutta makujen runsaus yhdessä tuntuman pyöreyden kanssa pitää gretzkymäiset lukemat yllättävän hyvin aisoissa. Tasapainoa siis löytyy, vaikka exporttikatkeroita tarjoillaankin. No nyt!

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti