keskiviikko 22. marraskuuta 2023

Mallaskoski Pinterial Stout Please

Mallaskoski Pinterial Stout Please

Mallaskosken tummat sävyt ovat aina sykähdyttäneet Olutkellarin mielenmaisemaa, joten syksyn kahvintäyteinen uutuus lähti matkaan ensitapaamisella. Pinterial Stout Please on valmistettu Pint Please -sovellukseen kertyneiden olutarvioiden dataa analysoimalla. Laajan lähdeaineiston pohjalta rakennettu muhkean maltainen, kahvinen ja suklainen paahdenautinto on saanut osakseen vaasalaisen Tinto Roasteryn kahvipapuja.

Kahvistoutteja ei olekaan hetkeen vastaan tullut, mikä on hieman sääli. Runsaspaahtoiset ja rungokkaat maut kun sopivat hienosti talviaikaan ja ovat olleet omia suosikkeja oikeastaan aivan sieltä olutharrastelun alkuajoista lähtien. Lakeudella juonesta onkin saatu hienosti kiinni, eikä lopputulosta voi kuin kehaista.

Mallaskoski Pinterial Stout Please

Hyvin tummapiirteinen olut ruskealla vaahdolla. Tuoksu on hyvin kahvinen, myös paahteisen maltainen ja kevyen suklainen.

Maussa kahvisuus on esillä runsaana päävärinä. Paahtunut maltaisuus kätkee myös hentoa hedelmäisyyttä taakseen, myös tummaa suklaisuutta löytyy joukosta. Runsasmakuinen ja kahvinen stoutelämys. Oikein hienoa.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti