tiistai 14. marraskuuta 2023

Alkon Jouluoluet 2023: Mallaskoski Yuletide Doppelbock

Mallaskoski Yuletide Doppelbock

Alkon jouluolutkattausta ei tänä vuonna tulle sen syvemmin käytyä arviotasolla läpi, sillä mukaan on mahdutettu muutamien jo ennestään tuttujen luotto-oluiden lisäksi vain pari ostokynnyksen mahdollisesti ylittävää uutuutta.

Mallaskosken Yuletide nousi uusista tuttavuuksista kaikkein kiehtovimmaksi ja se on saanut kehuja jo mm. Reittausblogilta ja Olutkoiralta. Liekö kovempia suosituksia blogiskenestä mahdollista saadakaan? Odotukset olivat kovat jo pelkästään panimon maanmainion True Bockin vuoksi ja hienoisen savuiseksi kehuttu doppelbock kiinnostaisi oikeastaan panimon kuin panimon tekemänä.

Omaan suuhun tölkitteestä ei kuitenkaan ole True Bockin haastajaksi ja hieman yllättäenkin makumaailman luumuisuus kääntyy sekä tasapainoa että nautittavuutta vastaan. Ehkä vähän kärjistetysti muotoiltuna. Hienoinen pettymys joka tapauksessa.


Mallaskoski Yuletide Doppelbock

Tummanpuhuva, ehkä hieman punertava olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa on imeltynyttä limppua, kevyttä suklaisuutta tai jotain vastaavaa sekä ripaus savua.

Maku on mallasvetoinen, mutta myös kypsän luumuinen. Imeltynyttä leipäisyyttä kevyellä paahteisuudella, hentoa savuisuutta ja yrttistä katkeroa. Aika makeaa, ehkä vähän sekalaistakin menoa. True Bock vetää selvästi pidemmän korren.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti