keskiviikko 8. marraskuuta 2023

Beer Hunter’s Mufloni DIPA

Beer Hunter’s Mufloni DIPA

  • Tyyli: Imperial / Double IPA
  • Alk.%: 8,0
  • Panimo: Beer Hunter's, Pori, Suomi

Beer Hunter’sin tupla-IPA saapui Alkoihin hetki sitten ja hyllyt vaikuttavat huvenneen varsin hyvää tahtia. Sain itse lähiripaiseni viimeisen purkin eikä seutukunnalla näytä enää montaa toimipistettä löytyvän, jossa olutta olisi vielä jäljellä. Suosioon on syynsäkin, sillä Citralla, Simcoella ja Mosaicilla humaloitu humalpommi on hyvinkin pätevä ”oldskuulimman” IPA-kunnan edustaja karamellisine runkoineen ja sitrushavuisine rutistuksineen.

Beer Hunter’s Mufloni DIPA

Oranssinen olut valkealla vaahdolla. Tölkki oli muuten pakattu aivan piripintaan. Ihan vain muistiin nyt mainitakseni, kun harvoin osuu kohdalle. Tuoksu on hyvin hyvä. Karamellimallasta ja sitrushedelmiä havupedillä. Kunnollista.

Makumaailma tarjoilee "vanhaa kunnon" jenkkidipaa eli karamellinen maltaisuus kannattelee sitrushedelmäistä, lopussa greippisemmän napakkaa ja havuista humalointia. Syvää ja soljuvaa, muttei silti liian raskasta tai makeaa. Katkeroa voisi toki olla enemmänkin, mutta vajaaksi ei peräkärry silti jää. Hyvin puree. Nytpä on hieno.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti