tiistai 28. marraskuuta 2023

Cool Head x Hollingberry & Son From Yakima With Hops Hazy IPA

Cool Head x Hollingberry & Son From Yakima With Hops Hazy IPA

Cool Headin alkutalveen kuului varsin mielenkiintoinen uutuus, jossa yhteistyönrajoja on venytetty aina Atlantin länsipuolelle saakka. From Yakima With Hops on seitsenpinnainen Hazy IPA, jossa esitellään peräti kolme Euroopan markkinoille vielä leviämätöntä humallajiketta suoraan Hollingberry & Son -humaltoimittajan linjastolta. Eikä tässä vielä kaikki, sillä humalat on pakattu matkalaukkuun ja kohti Helsinkiä heti pelletöintiä seuranneena päivänä.

Uutuushumalista Anchovy lienee se mielenkiintoisin, sillä lajikkeen levikki rajautuu vain valikoitujen toimijoiden käsiin. Vesimelonin, vadelman ja karkin aromimaailmaa henkivä lajike on lähtöisin Segal Ranchilta Yakima Valleyn humalvainioilta. Lajikkeen kehitys sponsoroinut Fast Fashion Brewery niin sanotusti sääntelee lajikkeen levikkiä eli sen käyttö painottuu oman tuotannon lisäksi ystäväpanimoiden keittoihin. Cool Head kuuluu tähän pieneen joukkoon ja itseasiassa yhteys Hollingberry & Soniinkin syntyi FFB:n Mattin kautta.

Kaksi muuta rarea tuontilajiketta ovat Pink ja vielä nimeämätön HBC1019. Näistä ensimmäinen tursuaa sitruksen, luumarjojen sekä vaniljan, omenan, hunajan ja jopa hattaran aromikirjoa. Jälkimmäisen anti troopisen sitruksen ja aprikoosin kavereiden muodossa kuulostaa sen sijaan jo vähän perinteisemmältä annilta. Kolmikkoa tässä oluessa täydentää vielä Idaho 7.

Onpahan muuten samea ja runsasmakuinen sumu-IPA. Oluterä kuuluu olevan jo loppuunmyyty panimolta, mutta satunnaisten olutravintoloiden lisäksi sitä voi löytää vielä jonkin verran panimon taproomilta.

Cool Head x Hollingberry & Son From Yakima With Hops Hazy IPA

Hyvin, hyvin sumea olut nätillä vaahdolla. Trooppinen tuoksu nojaa ensisijaisesti sitrushedelmiin. Mandariinin kuori lienee selkein komponentti, myös hedelmän mehevämpää puolta on esillä, kuin myös sitrusta ja limemäisempää pienhedelmää. Se ei luonnollisestikaan poissulje aprikoosin.

Maku on oivallinen. Sameuden tuntee, mutta yltiömehumainen makumaailma ei ole. Runsas ja aromaattinen senkin edestä sitten. Sitrushedelmät saavat parfyymimäisiä piirteitä ja mandariinin kuoressa on jotain kuivatun hajustesekoituksen tuntua. Olisiko lopulta jopa pientä hedelmäkarkin ja hattaran aromimaailmaa, ilman mainittavaa imelyyttä kuitenkin. Homma joka tapauksessa sointuu hyvin yksiin pirskahtelevamman sitruksen ja aromirikkaan limen kanssa. Taustalla aprikoosia ja nektariinia, jälkimaku ehkä se kaikkein parfymaattisin osio. Erittäin toimiva.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti