perjantai 10. marraskuuta 2023

8-Bit Meilahti Olut 2.0

8-Bit Meilahti Olut 2.0

I’ll be bock, kuten Arttukin aikanaan totesi. Tämä oli ensimmäinen ajatukseni, kun astelin ulos Mullikan rauhallisesta tunnelmasta syksyisen arki-illan hämärään. Meilahden olut- ja burgerkeidas on ollut tsekattavien listalla jo todella pitkään, joten päätin nyt vihdoin ohjastaa iltakävelyni kohti sen antimia. Nälkäkin vaivasi iltaa vasten tehdyn maantiesiirtymän jälkeen, joten 8-Bittin hanabocki sai kylkeensä Mullikan paljon (syystäkin) kehutun kasvisburgerin.

8-Bit Meilahti Olut 2.0

Bock on hyvin tasapainoinen, maltaan ja yrttisen humalan hienoon yhdistelmään luottava olut. Siitä ei sen suuremmin taustatietoa näy löytyvän, mutta maku puhuu kyllä puolestaan. Sen verran kuitenkin käsitin, että tässä olisi juuri Mullikan tarpeisiin räätälöidystä keitoksesta kyse. Ei kikkailua, vaan hyvin rehtiä tekemistä. Rungossa on pientä pyöreyttä, mutta myöskään juotavuutta ei ole unohdettu.

Mullikka on muuten paikkana käymisen arvoinen ja vähän harmittelinkin, ettei tuolla ole aiemmin tullut käytyä, vaikka huudeilla tulee aika paljon työvelvotteiden vuoksi asioitua. Pitänee ottaa iltakävelyiden asiaksi toistekin.

8-Bit Meilahti Olut 2.0

Kuparinoranssinen olut vähäisellä vaahdolla. Tuoksu on kevyelti keksimäinen, runsaammin yrttinen ja ehkä kevyen mausteinen.

Maku on hyvä, suht runsas tyylin rajat huomioiden. Mallaspuolella kevyttä keksiä, ehkä myös hitunen hunajaisuutta, mutta yleisilme on kuitenkin kuivanlainen. Ei siis varsinaista makeutta vaikka johdattelevia nyansseja löytyykin. Tuntuman kevyt pehmeys syventää kokemusta sopivasti.

Keskirunsas, yrtin ja ruohoisuuden voimin pureva katkero tuo hyvää tasapainoa kokonaisuuteen. Jälkimaussa myös mallas pääsee esiin, vaikka yrttisyys tuota puolta hallitseekin. Oikein toimiva Bock hyvällä tasapainolla. 

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti