torstai 16. marraskuuta 2023

Bottle Logic Self Aware ja Wild Conjecture

Bottle Logic Self Aware (oik.) ja Wild Conjecture (vas.).
Loogisesti.

Pienen hanoissa starttasi keskiviikkona Suomen oloissa kovan luokan hananvaltaus, kun varsin kovassa hypessä rypevän Bottle Logicin värisuora iskeytyi kiinni laitteistoon. Satuin kuin ihmeen kaupalla notkumaan Ateneuminkujan nurkilla juuri tuolloin, joten ajoitus ei olisi voinut olla parempi.

Panimohan tunnettaneen kaikkein parhaiten jyhkeäsävyisistä stouteistaan, mutta päädyin kuitenkin testaamaan kahta tarjolla ollutta IPA-lajiketta. Tiskin jyhkeämmät edustajat olivat arki-iltaan vähän turhan tuhteja pitkälti kaksinumeroisiin kohonneiden vitamiiniarvojensa vuoksi, enkä muutoinkaan ole vaniljapapu- tai vaahterasiirappilisäysten perään. Varmasti tiukkaa kamaa, en sitä epäile hetkeäkään. Jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä sittenkin pitänyt vähän maistaa…

Pien on kyllä tehnyt skenelle ihmeitä niin monelta eri kantilta tarkasteltuna ja riman korkealla pitäminen heijastuu väistämättä muihinkin. Enpä hetki sitten olisi kuvitellut iltakävelyllä Bottle Logicin oluita maistelevani...

Bottle Logic Wild Conjecture

New England IPA / 7,53%

Wild Conjecture on 7,5-prosenttinen sumu-IPA, jossa vaikuttavina aineina toimii Mosaic, Strata ja Cryo Citra. Hyvin runsaspiirteinen esitys tarjoilee monipuolista tropiikin satoa, mutta myös kohtalaista katkeroa. Kokonaisuutena melko solidi, eli raikkauden lähteitä ei suuremmin löydy. Kovaa menoa tästä huolimatta, mutta jää viime aikoina pääpitäjämme hanoissa esiintyneiden Monkishien ja Other Halfien varjoon. Wild Conjecture on kuvassa oikealla.

Sameanlainen, vaaleankeltainen ilmestys kevyellä vaahdolla. Tuoksu on nektariinimäisen mangoinen, aprikoosinen ja sitruksinen. Aika runsas ja kutsuva.

Maussa aprikoosia, vesimelonia ja kiiviä. Takaa hiipii mandariinia ja lennokkaampaa sitrusta. Myös limeä ja papaijaa. Hieman katkeroakin löytyy, mutta raikkautta sen sijaan jää uupumaan. Ei tajuntaa räjäyttävä, vaikka hyvin hyvää onkin.

Pisteet: 38/50

Bottle Logic Self Aware

India Pale Ale / 7,2%

Self Aware on sen sijaan tiukemman katkera jenkki-IPA, jossa esitellään Citran, Cryo Citran, El Doradon ja Nectaronin tehokkuutta. Ja potkua niissä riittääkin. Makumaailma on runsas ja paikoin intensiivinenkin, mutta jättää tilaa myös aromikkaammalle leikittelylle. Kaksikosta selkeästi suoremmin omaan makuhermoon iskevä tuttavuus. Self Aware on kuvassa vasemmalla.

Hennon meripihkainen, ehkä hieman utuinen olut. Tuoksu on aika intensiivinen. Kypsää passionia, tiukempaa sitrusta ja greippisyyttä.

Maku on oivallinen. Soljuvanlainen, syvä ja voimakas, mutta jälkipuoleltaan terävämpi, pirteämpi ja katkerampi. Alkuun passionia, aprikoosia ja nektariinia, sitten nousee pirteää sitrusta ja greipin kuorta kohti napakkaa lopetusta. Tiukkaa menoa.

Pisteet: 41/50

Tiukkaa on jenkkimeno Mahtiankkojenkin kotiseudulla, vaikka NEIPA ei hyvyydestään huolimatta suureksi hypeolueksi ehkä tunnistaudukaan. Jälkikäteen tosiaan totesin, että olisi tuosta jonkin superstoutinkin voinut kyllä maistella, kun se se juttu kuitenkin olisi enemmän ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti