sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Rekolan Amerikan Serkku

  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: Rekolan Panimo, Mäntsälä, Suomi

No niin, nyt saadaan Rekolan Panimoakin arvion muodossa blogiin. Rekolahan viittaa Vantaan saman nimiseen kaupunginosaan, mutta itse panimo sijaitsee hieman ”syrjemmällä”, tarkemmin sanoen Mäntsälässä. Rekolan Panimokin on suhteellisen uusi suomalaisessa pienpanimoskenessä, mutta silti heidän oluitaan on ollut yllättävänkin näkyvästi tarjolla – lähinnä maitokaupoissa. Amerikan Serkkua maistelin ensimmäisen kerran viime kesän Suuret oluet, pienet panimot-tapahtumassa, joka oli muuten ko. tuotteen ensimmäinen julkinen esiintyminen. Sittemmin tuota ei valitettavasti ole tullut montaa pulloa nautittua, enkä edes keksi hyvää tekosyytä miksi näin on käynyt. Nytpä otinkin itseäni niskasta kiinni ja tartuin ronskisti pulloon Länsiväylän olutosastolla. Joskus pitää vain olla tiukkana itselleen ja tehdä niin kuin mieli tekee.

Rekolan etiketit ovat persoonallisia
Amerikan serkku on siis suodattamaton American Pale Ale, jota panimo suosittelee esimerkiksi rasvaisten BBQ-ruokien kylkeen. Väittäisin, että toimii myös kevyemmän grilliruoan kaverina aivan yhtä hyvin. Etikettihän on Rekolan ”perinteistä” tyyliä, joka huokuu psykedeelistä retro-meininkiä. Tarinaa etiketin synnystä voi lukea täältä - suosittelen. Panimon oma blogi on kokonaisuudessaan varsin mielenkiintoinen läpileikkaus pienpanimon arkeen ja kommelluksiin. Kannattaa laittaa muistiin. Lisäksi ruuan ja oluen ystäville (miksei muillekin) mainittakoon, että panimon sivuilta löytyy myös ruokablogi, josta voi löytää itselleen sopivia herkkuja. Hienoa työtä tuolla suunnalla siis monessa suhteessa, toivotaan vain että päivässä tunnit on saatu riittämään kaiken tämän keskellä. Sille kippis!

Rekolan Amerikan Serkku

Samea, hauskan utuinen, aprikoosin oranssi olut. Valkea vaahto on melko runsasta ja se hiljalleen vajoaa jättäen oluen pinnalle tiiviin, kolmen millin kerroksen. Tuoksu hieman mieto, mutta varsin miellyttävä. Vaaleaa, hitusen makeaa mallasta, hieman runsaammin havuista sekä sitrushedelmäistä katkeroaromia, myös vaaleaa trooppista hedelmäisyyttä. Maussa ihan mukava katkeron puraisu kauttaaltaan. Se on voimakkaimmillaan toisella neljänneksellä sekä uudestaan aivan lopussa sekä vahvana pitkässä ja katkerassa jälkimaussa. Humaloinnista löytyy mäntyistä pisteliäisyyttä ja sitrushedelmäistä happamuutta. Muutoin maku hillitysti makean maltainen, hippunen tropiikin hedelmäisyyttä. Rapsakan puoleinen, jokseenkin kuiva. Hiilihapot tosin pistelevät kieltä ja tekevät tästä kivan pirteän. Turhan kevyehkö, myös humalointia voisi nostaa asteen verran vaikka varsin toimivasti sitä nytkin on. Tuntumaa tosiaan jää kaipaamaan, muuten erittäinkin kelpo APA. Saunaoluena tai omalla terassilla erittäinkin toimiva.
 
Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti