lauantai 6. huhtikuuta 2013

Teerenpeli Rentoreino

  • Tyyli: Ruisolut
  • Alk.%: 4,7
  • Panimo: Teerenpeli, Lahti, Suomi


Viikonloppu alkoi hyvissä merkeissä, sillä liuta kotimaisten pienpanimoiden uutuusoluita löytyi Seppälän Citymarketin hyllyiltä. Mainittakoon vielä, että ko. marketissa pienpanimotuotteet ovat melko hyvin esillä omassa hyllysektiossaan, tästä kiitosta kauppiaalle. Lahtelaisen Teerenpelin Rentoreino ei ole varsinaisesti uutuus tuotteena, mutta itse en tuohon ole aiemmin törmännyt. En myöskään sen suuremmin informaatiotakaan ole mistään saanut, että tuota olisi maanlaajuisesti kauppoihin leviämässä. Näin siinä on kuitenkin päässyt vaivihkaa käymään. Ilmeisesti Lahden alueella tuota on aiemmin kaupasta saanut, todennäköisesti Teerenpeli-ravintolaketjun hanoista myös. Kun tuo kesäkin on jo ovella, niin tästä linkistä löytyy pari ”rentoa” Rentoreino ruokareseptiä.

Rentoreino on kotimaisista raaka-aineista valmistettu ruisolut, jonka tekoon on siis käytetty ohran lisäksi ruista (30%). Ratebeer sanoo tyyliksi ”American Dark Ale”, joka onkin itselleni uusi tyylilaji... tai -nimi. Ruisolueksi taidan tämän silti omiin vihkoihini merkitä, Olutopas taas käyttää ”Erikoisvilja”-nimitystä. ”Ei tyyli olutta pahenna”, kuuluu vanha sanonta, joten siirrytään pilkun viilauksesta… pilkun viilaukseen. Arvioinnin aika.

Teerenpeli Rentoreino

Kuparin ruskea, lähes vaahtoamaton olut Lahdesta. Tuoksultaan varsin miellyttävä. Karamellisen makeaa mallasta, jossa myös ruislimpun häivähdystä. Marjaista happamuutta ja ripaus yrttejä löytyy sivusta, mutta ovat melko marginaalisessa osassa. Mausta ei toffeen kaltaista makeutta tuoksun mittakaavassa enään löydy, vaikka jotain tuosta on vielä jäljellä. Maltaisuus on enemmänkin ruislimppumaista luokkaa, hapan marjaisuus on nostanut päätään ja antaa varsin leimaavan panoksensa maun keskivaiheille. Maltaan makeus on voimakkaimmillaan aivan alussa, loppuliun ollessa vahvemmin leipämäinen, myös hienoinen katkeron puraisu löytyy aivan lopusta. Varsinaisesti en lukeudu näiden britteihin viittaavien oluiden ystäviin, mutta tämä on jollain tapaa kiehtova. Sopivan runsaat hiilihapot piristävät tuntua, joka muutoin on suht kuiva ja hapan. Tasapainoinen ja rehellisesti sanottuna yllättävä uutuus lahtelaisilta. Ruista soisi käytettävän oluissa enemmänkin – Suomessa kun ollaan. Tämä on mielestäni kelpo osoitus sen toimivuudesta. Ostan toistekin.

Pisteet: 33/50
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti