maanantai 30. toukokuuta 2016

Beer Hunter's Mufloni DIPA

Tuhti Mufloni hämärtyvässä alkukesän illassa...
  • Tyyli: Imperial / Double IPA
  • Alk.%: 9,0
  • Panimo: Beer Hunter's, Pori, Suomi 

Porilaisen oluen parissa tapahtuu nyt paljon ja myös Alkoon on saatu lisää rannikkokaupungin makuja. Mosaic-, Chinook- ja Columbus-humalin aateloitu pässiolut edustaa maistuvaa double IPA-tyyliä ja jatkaa Beer Hunter’sin humalatykittelyä CCCCC:n ja Säppi APAn jalanjäljissä. Ryhdikkäästä rungosta löytyy vahvuutta 9%:n verran ja EBU-lukematkin lähentelevät mukavan pyöreitä lukuarvoja (93,8 EBU).

Palaute on ollut vähän kaksijakoista mutta Olutkellarissa Mufloni DIPA nautittiin hyvillä mielin ja ylistystä kuului myös aidan takaa… Vilpoinen alkukesän ilta sopi tälle oluelle oikein mainiosti.

Beer Hunter's Mufloni DIPA
Tummahkon keltainen, keskirunsaasti vaahtoava olut. Hieman soljuvalta näyttää… Tuoksu on tuhdin pomeranssinen, aprikoosisen trooppinen ja greippinen. Karamellista mallasta, kevyttä mausteisuutta ja kuivakakkuista tuntua. Runsas, voimakas ja paksu.

Maultaan olut on hyvä, mielenkiintoinen ja muhkea. Edelleen mukana on runsaan pomeranssista, jopa appelsiinimaisen sivukaiun saavaa sitrushedelmäisyyttä joka sekoittuu kuivakakkuiseen, osin karamellisen makeaan ja soljuvaan maltaisuuteen. Aprikoosista, kypsää tropiikin hedelmää, greippisen katkeron seurana kevyttä mäntyä ja mausteista rosoisuutta. Monisyinen, syvä ja puhutteleva – ehkä vähän turhan mandariinimainen sivuvire omaan makuun, mutta tunnelmasta ei kyllä voi valittaa. On muhkeaa ja jo useaan otteeseen todetun runsasta. Hiilihapoiltaan maltillinen, ei kuitenkaan flätti. Kielen päällä pyörivä, mutta katkeroiltaan hyvin leikkaava.

Tuomio: Jyhkeä, muhkea double IPA hyvillä makukokonaisuudella varustettuna. Hyvällä tapaa ”raskas” hedelmäpommi…

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti