maanantai 16. toukokuuta 2016

Harjun Kettu Red Saison

Kettu on taasen pesiytynyt takapihalle, mutta tulee olemaan tuttu näky myös Harjulla...
  • Tyyli: Saison
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: HIISI, Jyväskylä, Suomi 
"Mä kiipeän katsomoon Harjun, tutut ystävät siellä mä nään..."
Meripihkaisen punertava, raikkaan aromikas belgivaikutteinen saison. Oluessa käytetyt Cascade- ja Jarrylo-humalat antavat oluelle sitruksis-hedelmäisen aromikruunun.
Tänäkin kesänä myös vieraskannattajille tarjotaan mahdollisuus lähteä Harjulta hyvä maku suussa. Pisteitähän ei kettupaitojen kotistadionilta ole tapana ollut matkalaisille lahjoitella, mutta ehkäpä Harjun Poikien oma olut tarjoaa pienen hilpeyden tunteen tappionkin hetkellä?

Paikallispanimo HIISI on jälleen valjastettu punaturkkisen pelioluen kätilöksi ja viimevuotisen, purevan ja punertavan red alen saagaa jatkaa rukiinen ja hedelmäinen Harjun Kettu Red Saison. Olut julkaistiin voitokkaan kotiavauksen yhteydessä pari viikkoa sitten ja sitä löytyy läpi kesän Harjun stadionilta JJK:n matsien yhteydessä. Myös paikalliset kauppiaat ovat tarjonneet ketulle kodin. Kannattaa siis kurkkia murkinaostoksilla myös oluthyllyn suuntaan.

Ommuute komeat uudet korkit HIISIllä...

Harjun Kettu Red Saison
Punertava, runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on hauska. Rukiilla on siinä selkeä osansa ja hieman rouhea, reunoiltaan makea maltaisuus toimii hyvin hedelmäisen, punertavan ja hivenen yrttisen tunnun kanssa. Saisonvibaa ei tietty ihan hirvittävästi ilmoilla ole mutta kyllä senkin tuolta voi kaivella. Ehkä tuo punertava ulkomuotokin vähän aisteja onnistuu hämmentämään.

Maultaan hyvä ja jotenkin mielikuvat laukkaavat Harjun vastakastellun ruohikon äärelle. Rukiinen kaiku on vahva, samoin hiivasta nouseva mausteisuus ja hyvin esillä oleva, hivenen sitrusvivahteinen hedelmäisyys. Mielenkiintoisesti rye red saison -tyylisuunnastaan huolimatta helposti lähestyttävä, äärikokemuksia välttelevä ja tasapainoinen. Salakavalasti makeutta, eikä saison ehkä ensimmäinen arvaukseni sokkona olisi. Belgiaan sen kuitenkin sijoittaisin… Maistuva joka tapauksessa ja pelitilanteisiin hyvin sopiva.

Tuomio: Edellistä Harjun Kettua mielenkiintoisempi, mutta samalla helpommin lähestyttävämpi. Purevuus näkyy vaihtuneen viekkaudeksi ja kyllähän sekin ketun luonteen laatuun sopii. Hyvä peliolut.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti