maanantai 23. toukokuuta 2016

Iso-Kallan Saison

Saison toimii kesällä loistavana virkistävänä oluena. Saison  on belgialaistyylinen ”farmhouse ale” jota tyypillisesti on nautittu kesäisin pitkien maatöiden jälkeen. Käytetty hiiva tuo olueen selvästi maistuvaa mausteisuutta, vehnä ja humalat taasen banaanisuutta ja melonia. Sopii esim. kalaruokien kanssa.
Savolaista saisonia siis lasissa. Iso-Kallan kesäinen maalaisolut kuului grillikesän avauspäiviin ja täydensi ilmoilla olevan kevään tunnun vaikutusta omalla läsnäolollaan. First Gold-, Chinook- ja Belma-humalin ryyditetty olut on maultaan voimakas, miellyttävän monipuolinen ja sopivan kulmikas. Vähän belgiveljistään poikkeava, silti hyvin saisonina menevä ja ennen kaikkea toimiva kokonaisuus.

Iso-Kallan Saison
Punertava, syvän keltainen olut runsaalla, vaalealla vaahdolla. Tuoksultaan melko voimakas, vehnäisen maltainen ja samaan aikaan virkistävän sitrusmainen. Myös saisonmaista hiivaisuutta löytyy. Muutakin löytyy: yleisilme on miellyttävän keväinen, hanatuoreen pilsinomainen tunnelmaltaan. Ruohoa se ei kuitenkaan ole, vaan jotain raikkaan hedelmäistä, hivenen ehkä yrttistä. Tuo vivahde tekee tuoksusta suloisen kuin keväinen alkuilta takaterassilla.

Maultaan mukavan tuore, hieman kulmikas ja tuoksun tavoin voimakas. Hyvin rutistavaa sitruksista pirteyttä, valkopippurisen mausteista hiivaisuutta sekä lopussa vihertävän tuoretta yrttisyyttä. Ajoittain jopa tuoreen pajuinen fiilis. Edelleen raikkaan keväistä tunnelmaa, joka sointuu hyvin viljavan vehnäiseen tuntumaansa. 

Tuomio: Kuten sanottua: kesäisen pirteä, tuore ja mukavan kulmikas saison.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti