perjantai 20. toukokuuta 2016

Mikkeller / Three Floyds Blå Spøgelse Blueberry Bluebic

Pac-Man style!
Boxbeersin hapankaalihekuman kyljessä Suomeen matkasi myös sininen kummitus. Tämän oluen kohdalla voin suoraan myöntää, että ostopäätös syntyi pitkälti Pac-Man-henkisen etiketin ansiosta, vaikka tokihan tammikypsytetty ”mustikkalambic” jo itsessäänkin ihan mielenkiintoiselta vaikutti. 

Kun pullon kyljessä lukee Mikkeller, voi melko hyvällä prosentilla arvata että De Proefille on taas reseptiä lähetetty valmistumaan. Tällä kertaa send-painiketta on ollut mukana täppäämässä myös arvostetun indianalaispanimo Three Floydsin väki eli Atlantin ylittävää kollaboa pukkaa.

Blå Spøgelse on siis bluebic eli mustikoin täräytetty sour ale. Avovaimo kuvaili makua ”hyvin punaviinimäiseksi” ja kieltämättä se sitä hieman marjaisammassa ja happamammassakin muodossa oli. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että kummitus jätti itsestään merkin värjäämällä kielen siniseksi… Eipä ole aiemmin olutta maistellessa tällaista tullut vastaan…


Mikkeller / Three Floyds Blå Spøgelse Blueberry Bluebic
Viinimarjamehumainen, sinertävän violetti olut vaaleahkon punaisella vaahdolla. Tuoksussa on sopivasti tynnyrimäistä tammea, hitunen vaniljaa ja runsasta, viininpunaisten marjojen värittämää, hapanta, sormien väliin muserretun mustikkaista tunnelmaa. Hieman sitrusmaista terävyyttä, balsamicomaista tuiverrusta ja hillittyä tallimaisuutta.

Maultaan aluksi kirpakka, sittemmin lähinnä happaman marjaisa. Sitruksista kirpeyttä, puutarhamarjaista happamuutta. Tammisuus jää tuoksuun verraten hillitymmäksi vaikka kumisevan henkensä makukirjon taustalle jättääkin. Balsamicoa, edelleen hillittyä tallia ja monipuolinen kirjo tummia marjoja hapankirsikasta puhtaampaan mustikkaan. Supistaa suuta läpi maistelun, vaikka ajoittain vähän mehumaista henkeä ilmoilla onkin.

Tuomio: Siniverinen, hapan ja marjaisa bluebic. Tynnyri olisi voinut olla rujommin esillä, mutta kyllähän tämä mielenkiintoinen on.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti