torstai 12. toukokuuta 2016

Malmgård Imperial IPA


Saatiinhan se Malmgårdin Imperial IPAkin Alkon valikoimiin jo jokin aika sitten. Aiemminkin olisi voitu, mutta Alkon onnettomat menivät sillein hassusti hukkaamaan pienpanimokattausta varten toimitetun näyte-erän. Mitäpä sitä anteeksi pyytelemään, otetaan se DIPA hyllyyn sitten kevemmällä… No kevät tuli ja sitä myöten keltakylkinen ja jyhkeä olutuutuus. Pari näitä on tullut jo haettua ja täytyy sanoa, että tässä on Emmer IPAn ohella miellyttävä ja maistuva humalanautinto, joka saa lisäsävyä oman pellon muinaisvehnästä – emmeriä siis löytyy. Toimii hyvin. 

Malmgård Imperial IPA
Samean oranssinen, runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on miellyttävän voimakas, runsaan humaloitu ja kulmikkaan pippurinen. Kypsää hedelmää, sopivaa sitrushedelmää ja pihkaista otetta. Oikein hyvä.

Mausta toistuvat samat sävelet. Kypsä hedelmäisyys yhdistyy pihkaiseen tunnelmointiin kauniisti jättäen sitruksen vivahteille oman kapaen polkunsa. Vehnäistä maltaisuutta, kevyttä karamellia ja lopussa katkeron kanssa esiin nousevaa, sopivaa pippurimausteisuutta. Runsas, lämmin ja tunnelmaltaan syvä. Kaiken kaikkiaan jotenkin miellyttävän seesteinen ja hitaasti puhutteleva vaikkei mahdottoman hidasliikkeinen olekaan. Nyt toimii ja hyvin.

Tuomio: Hidas, monipuolinen ja rauhallisen tuntuinen double IPA pihkan, kypsän hedelmän ja sopivan pippurisuuden teesein. Taattua laatua Pernajasta.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti