torstai 9. toukokuuta 2019

Beer Hunters Mufloni Tuffan Vehnä

Beer Hunters Mufloni Tuffan Vehnä
  • Tyyli: Hefeweizen
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Beer Hunter's, Pori, Suomi
Porilaisuutuus oli kiva näky kauppahyllyssä ja kevään tullen tuota vehnähammasta on kolotellutkin. Jostain lukaisin, että tähän Muflonin olisi hieman savumallastakin livahtanut, mikä maustakin löytyvän, hyvinhyvin kevyen tuprahduksenkin selittäisi. Muutoin Risto Duf… Tuffa on kuivaan kääntyvä, hedelmäisyyden kustannuksella enemmänkin mausteista puolta esittelevä ja katkerahko vehnäolut. Ei ehkä sellainen rehevin kesävehnä, mutta perusvarmalaatuista Mufloni-sarjaa se joka tapauksessa jatkaa.

Beer Hunters Mufloni Tuffan Vehnä
Tasaisen samea, vaaleahkon keltainen ja todella, todella runsaan ja piinallisen riittoisan vaahdon nostava porilainen. Tuoksu on syvä ja keskirunsas. Kuivahko tuoksu kääntyy muhkean banaanin sijasta varsin neilikkaisen mausteiseen suuntaan. Vaaleaa banaania toki hieman löytyy, samoin kevyttä sitrusta ja yrttisyyttä.

Maku toistaa tuoksua, vaikkei aivan niin syvä olekaan. Neilikkaisen mausteinen tunnelma jatkuu kuivahkoissa merkeissä, mutta loppupuoliskolla alaa valtaa sitruksisen kirpeä, yrttinen ja melko rapea purevuus, joka jatkaa marssiaan pitkälle jälkimakuun. Lämpö nostaa mukaan myös savunkaltaista aromia, mutta kovin voimakkaaksi tämä lisä ei kuitenkaan nouse. Noin mietona vaikuttimena sen anti jääkin olemattomaksi. Alkupuoli kuljetaan vaalean vehnäisissä, kevyen banaanisissa tunnelmissa.

Varsin hyvä vehnäolut, vaikka pehmeämmistä ja vähän makeammista yleisesti pidänkin.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti