keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Left Handed Giant Still Dreaming

Left Handed Giant Still Dreaming
  • Tyyli: American Pale Ale / NEPA
  • Alk.%: 3,5
  • Panimo: Left Handed Giant, Bristol, Englanti
Bristolilainen Left Handed Giant on itselleni kokonaan uusi tuttavuus, jota mm. Pienen Erkki minulle kovaan ääneen jokin aika sitten hehkutteli. Näppärännäköinen etikettigrafiikka on moderniin pienpanimotouhuun hienosti sovitettua ja viihdyttävää, tölkkien sisältö myötäilee sameita IPA-polkuja ja happamia hedelmäaaltoja, jotka iskevät tämän hetken kysyntään oivallisesti.

Ensimmäinen kosketus tuli otettua käsittelyssä olevan, hyvinkin sessioitavan (3,5%) Still Dreamingin muodossa. Samea, haalean vaalea, trooppinen ja sitruksisen pirteä olut on yksi lukuisista kevyemmän pään humalaherkuista, mitä Pienestäkin on viime aikoina mukavasti löytynyt. Kyseinen tuote on osa tapetilla olevaa Pienen erikoiserää.

Olut on humaloitu Galaxylla, Nelson Sauvinilla ja Citralla, sen rungosta löytyy Maris Otter Extra Palen ja Carapils ohella myös kauraa ja ohraa. Täyteläisyyttä lisätään myös pienellä annoksella laktoosia ja palautusjuomistakin tuttua maltodekstriiniä. On aika bueno olut heinäkuun hellepäiviä silmällä pitäen.

Left Handed Giant Still Dreaming
Haalean ananasmehuinen, haalean samea ja valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on raikas ja hedelmäisen aromaattinen, tuoreen sitruksinen, hivenen havuinen.

Maku on hieno. Hyvin raikas ja kepeä, makua riittävästi tarjoava kokonaisuus. Vaaleaa tropiikin hedelmää, sitruksisen pirteitä sävyjä ja kevyttä yrttisyyttä. Lopetus on sopuisan katkera, hieman kuivempi ja edelleen sitruksinen. Aukoton, ihastuttavan kesäinen.

Hyvin tasapainoinen, mauiltaan runsaanlainen ja raikkaus edelle etenevä olut kääntää kepeytensä eduksi ja on ihastuttavan kaukana vetisyydestä tai ohuuden kiroista. Erinomainen kesäolut useammatkin katsantakannat huomioiden.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti