tiistai 28. toukokuuta 2019

Mikkeller San Diego I've Got the Powda!!!

Mikkeller San Diego I've Got the Powda!!!
Sitten olisi tarkoitus pureutua aiemmin julkaistun Pienen erikoiseräpostauksen makutarjontaan. Läpikäynti oli melkeinpä pakko aloittaa Mikkellerin San Diegon toimiston tuoreen hämyisistä uutuuksista - sen verran kutkuttavilta ne vaikuttivat. Simcoella, Mosaicilla ja Amarillolla ryyditetty I’ve Got The Powda!!! viittaa nimellään oluen valmistuksessa käytettyihin cryo-humaliin.

Lopputulemahan on vähintäänkin suunmukainen ja sameiden IPA-linjojen ylimpää kastia tavoitteleva. Ei ehkä täysi napakymppi, mutta sellainen olut, jota lähtisin ihan mielelläni suosittelemaan. Sivusta huudeltakoon, että Olutkellaristi odottaa vesi kielellä sitä, koska julkaistaan ensimmäinen cryo-IPA nimeltä ”Cryo me a river”.
Dank and resinous from Simcoe layering is coupled with barrage of tropical fruit and citrus from Mosaic and Amarillo. Notes of melon, tangerine, blueberry. Medium bodied with balanced bite from cryo usage in whirlpool.
Mikkeller San Diego I've Got the Powda!!!
Samea, oranssihtavan keltainen olut kauniilla, valkealla vaahdolla korostettuna. Tuoksu trooppisen hedelmäinen, sitruksisen kulmikas ja havuisen tuore. Aromaattinen, hedelmiä tursuava ja sopivasti särmää omaava.

Maku on hieno, huomattavasti tuoksua karheampi, mutta myös runsaampi. Karheus ilmenee greippisenä, suhteellisen runsaana annostuksena, joka alkaa jo maun alkuvaiheilla. Trooppinen hedelmäisyys on edelleen läsnä, vaikka jääkin vähän greipin ja sitä tukevan havukon alle. Jälkimaku on jopa orastavan lämmittävä vaikkei katkeruus nyt niiiiin rapeaa olekaan.

Jälkimaku on ehkä se oluen heikoin lenkki, sillä se suoristuu turhankin yksioikoiseksi greipin napatessa hallinnan käytännössä kokonaan. Kuivaksi kääntyvä kokonaisuus tietty tukee tuota rypistystä, vaikka toimivana elementtinä myös osin valtuuttaa lopun ”kuivumisen” soveliaaksi teoksi. Emmä tiedä, ei tästä nyt väkisin huonoa viitsi etsiä. Todella toimiva ja mehukkaimmille sameuksille hyvää vastapainoa antava esitys.

Pisteet. 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti