perjantai 3. toukokuuta 2019

Cool Head x Two Tribes Sour Seas & Sweethearts

Cool Head x Two Tribes Sour Seas & Sweethearts
Oma sour-kiintiö on tosiaan ollut hetkittäin aikalailla tapissaan, joskin muutamia hapanoluita tulee silti silloin tällöin maisteltua. Ei samaan tahtiin kuin männäkesinä, mutta epäsäännöllisen säännöllisesti kumminkin. Seppälän Citymarkettiin oli rantautunut useampikin Cool Headin sour-purkki, joista tämä Nordic Souriksikin kutsuttu Sour Seas & Sweethearts –kollabo kuulosti jännimmältä.

Mukana menossa on lontoolainen Two Tribes ja pohjolan mystiikasta vastaa oluen valmistuksessa käytetyt tyrnimarjat. Mangopyreen ja pohjolan maisemien yhteenliittymää en oikein hahmottanut, mutta hienon parin se luontaisen kirpeälle tyrnille kuitenkin antoi. Ja sävytkin käy kivasti yhteen. Eli ei takerruta siihen sen enempiä, koska homma toimii ja hyvä niin. Meni kotisohvalla pieneksi väännöksi, että kumpiko tämän lopulta saa napaansa hörppiä, kun lähtökohtaisesti hapanoluita vierastava avovaimokin innostui makukombosta.
Sweeet and sour, is there a better combination. Perhaps two awesome breweries making a collaboration. Good people of Two Tribes from London came and brewed this double fruited Nordic Sour with us,  Loaded with sweet, sweet mango and oh so sour Nordic sea buckthorn. So set your sails and head out to sour seas or stay at the beach enjoy the sweet life.
Cool Head x Two Tribes Sour Seas & Sweethearts
Multivitamiinihedelmämehulta näyttävä, käytännössä vaahdoton ja syvän keltainen olut menisi ulkonäkönsä puolesta vähän terveellisemmästäkin aamiaisvirvokkeesta. Kukaan ei taatusti epäilisi mitään.

Hivenen happamasta tuoksusta käy kupletin juoni nopeasti ilmi: happamuus ei ole vallattoman voimakasta, jossei tyrnin ominaisnasevuutta ja kirpeyttä sitten laskea. Itse siitä pidän, joten tämähän vaikuttaa hienolta. Yksistään tyrni ei kuitenkaan rellestele, vaan paksu mangomehukkuus tasapainottaa tunnelmaa hedelmäisempään suuntaan.

Makukin toimii ja on ehkä tuoksua tyrnisempikin. Mangon soseisuus käy myös paremmin ilmi ja aika hienon yhdistelmän nuo keskenään luovat. Happamuus on kohtalaista ja tuntuu kuin se tulisi kokonaan tyrnin puolelta. Lopussa happamuus saa pientä lisäpontta muualtakin ja hieno, hyvin hieno hapanoluthan tämä on.

Osuu kyllä kokonaisuutena kohdilleen, ulkonäköä ja maustamista myöten.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti