perjantai 31. toukokuuta 2019

Cloudwater DDH Pale (S•S19) – Bold & Punchy

Cloudwater DDH Pale (S•S19) – Bold & Punchy
Pienen erikoiseräpaketti sisälsi myös pari muuta valikoimiin kuuluvaa olutnäytettä, kuten tämän 5,5-prosenttisen cloudwaterlaisen. Ulosmyyntiin soveltuva DDH Pale jatkaa viimepäivien ylistävää linjaustani – hemmetin hyvä, aromaattinen ja tuore olut, vaikka sinne jo puolillaan olevaan piknikkoriin. Sillä erotuksella tosin, että nyt lienee tähänastisista maisteluista se syvimmin kolahtanut tuote. Tietty kepeys tuntuukin olevan valttia näissä sameissa humalavesissä ja Bold & Punchy -lisätermein esitelty DDH Pale on siitä oivallinen osoitus, vaikka lehdistössä ”väkeväksi” olueksi se laskettaneenkin.

Nätin värikkääseen peltitötteröön pakattua olutta on kuivahumaloitu kohtalaisen kuuloisella määrällä, 16g/l, minkä voikin aistia puhtaan trooppisena aromien leikittelynä. Mehukas, hedelmäisen karhea, paikoin jopa parfymaattinen ja hyvää hop burniakin antava kokonaisuus, jota törpöttelisi mieluusti läpi kesän vähän epävirallisemmissakin yhteyksissä. Tästä on hankala kyllä paremmaksi pistää. Osuu ja uppoaa melko täydellisesti.
Our Double Dry Hopped Pale is brewed to soup up your down time by delivering the hop flavour intensity of our DIPAs at a moderate ABV. Doubling our standard Pale Ale’s dry-hopping rate of 8g/L, this beer upturns industry norms where double more often means twice, and delivers a bold, juicy, hazy, and heavily-hopped Pale Ale. Out of our hoppy beer range, this sets the marker for balance between drinkability and flavour impact.
Cloudwater DDH Pale (S•S19) – Bold & Punchy
Tuhdin samea, mehukkaan oloinen ja hedelmäisen keltainen olut paksutekoisella vaahdolla kruunattuna. Tuoksu on juuri niin mehevän hedelmäinen mitä ulkonäkökin antaa ymmärtää. Mehukasta passionia, papaijaa, mandariinia ja sitrushedelmäisyyttä. Tähän voisi sukeltaa...

Makukin on mehukas, mutta myös hedelmäisen karhea. Samat tropiikin sävyt kuin tuoksussa, ehkä passion, persikka ja mandariini selvimmässä pääroolissa. Väylää löytyy myös sitrukselle, joka vetää mukanaan pientä yrttisyyttäkin, joka pääsee paremmin esille lopun greippisemmässä tenhossa. Aromaattista menoa... Lopetus ei ole ylettömän katkera, mutta tuntuu sopivasti kurkussa. Hop burnia, hyvin selkeää sellaista. Lähestulkoon erinomainen olut.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti