lauantai 11. toukokuuta 2019

Lidlistä: Steam Brew Session IPA

Steam Brew Session IPA
Lidl otti valikoimiinsa perusveikkosiaan humalaisemman kaverin 4,9-prosenttisen Session IPAn muodossa. Pakkohan se nyt oli testiin ottaa. Saksalaisen Privatbrauerei Eichbaumin valmistamaan Steam Brew –olutsarjaan kuuluisi myös Imperial Stout, Imperial IPA sekä German Red, joita kaupitellaan osassa Suomen ulkopuolisen Euroalueen Lidl-kauppoja. Meidän L-marketteihin ne olisivat luonnollisesti liian vahvoja ja vaikka Alkollakin on nykyisin Pirkka-viiniä hyllyssään, toivotaan ettei näitä Lidlin oluita sinne jo ennestään kapeaa tilaa viemään koskaan tuoda.

Raaka-ainelistauksesta ei lyödy kotimaan bulkeista tuttua ”ohra”-viittausta, mutta humalan ohella mainitaan myös humalauute. Kahdeksannnumeroisia litralukuja vuodessa tykittävä Privatbrauerei Eichbaum on valmistanut Lidlin lisäksi olutsarjoja muutamalle muullekin mantereen kauppaketjulle, eikä sen omat tuotteet suuresta volyymistä huolimatta soittele itselleni kelloja. Se ei toki sen isompia panimosta kerro, sillä vastaavia toimijoita lienee pelkkä Saksanmaa pulloillaan.

Lidlin Session IPA sen sijaan maistuu kutakuinkin Lidlin Session IPAlta. Ei se paha ole, mutta ei se järin herkullinenkaan. Se lieneekin kohdistettu vähän oluthöpöstelijää laveammalle kuluttajasegmentille, jonne osuneekin riittävän hyvin. Toista kertaa tuskin tulee henkilökohtaisesti kumminkaan kumottua. Bonusta siitä, ettei etiketti ole mitään Rainbow-tasoa, vaan jopa hämäävän kräftinen. Vai onko se sittenkään hyvä asia?

Steam Brew Session IPA
Vaaleankeltainen, runsaan ja kestävän vaahdon saava olut. Aika kaunis. Tuoksu on ruohoisen sitruksinen. Aika raikas, vaalean maltainen ja suoralinjainen.

Maku on ihan jees. Se on raikas, aika napakka ja pirteäkin, muttei täysin vakuuta kokonaisuutena. Sitrusta tukeva ruohoinen ja yrttinen humalointi tuo mukaan lagermaista tunnelmaa, jota myös maltaan kevyen hunajainen makeus täydentää. Sinällään siis ihan toimiva olut, mutta IPAna vähän kehnokin...

No, kesällä grillin ääressä menee täydestä, isompaan makusteluun en ehkä lähtisi hakemaan. Ajanee siis asian, mihin on tarkoitettukin. Tosin siihenkin tarkoitukseen on parempiakin oluita saatavilla.

Pisteet: 27/50

3 kommenttia:

  1. Samoilla linjoilla. Ensipuraisu ihan ok, loppu jää "vetiseksi". Kyllä tämän tästä napostelee, mutta seuraavilla kerroilla sitten jotain muuta...

    VastaaPoista
  2. Hintasekseen hyvä. Tokinparempia on mitta jos kännit nmielessä niin kyllä näitä swn muutaman voi vetää bulkin ohella

    VastaaPoista
  3. Jos vertaa esim. Kukko IPAan hinta laatusuhde on kohdallaan Grillaus oluena varsin mainio. Imperial versio Saksan Lidlistä ostettuna oli tosin parempi...

    VastaaPoista