tiistai 21. toukokuuta 2019

Mallaskoski Weizen

Mallaskoski Weizen
Mallaskosken Panimon uusi, Magnumilla ja Pekko-aikamieshumalalla ryyditetty perusvehnä tuli vastikään Alkon valikoimiin ja hellekelejä povannut viikonloppulupaus houkutteli testaamaan uutuuden tuoreeltaan. Klassisena vehnänä markkinoitu, keltaiseen etikettiin sonnustettu olut meni aluksi sekaisin samaa väritystä tunnustavan Mallaskoski Summer Day Lagerin kanssa, mutta erhe tuli korjattua avuliaan myyjän huomion avustamana. Jälkikäteen sanottuna se pörriäislager olisi voinut olla ihan hyväkin vahinko-osto, sen verran pliisuksi Weizenin anti tällä kertaa jäi.
From the rural and dark nature we at Mallakoski Brewery harvest the power in create beers with a deep soul, in which you can taste the strong Finnish temper and the world’s cleanest waters. Mallaskoski Weizen is our classic wheat beer hopped with Pekko and Magnum hops.
Mallaskoski Weizen
Rusehtavankeltainen, valkeavaahtoinen ja samea. Tuoksu on banaaninen, neilikkaisen mausteinen, vehnävä ja hedelmätorttuinen, mutta myös kuivuutta henkivä. Aika solidi ja toimivanoloinen.

Makukin on ihan hyvä, mutta myös vähän ohut. Banaania on kohtalaisesti, kuivakakkuista mallasta ja neilikkaista yrttiä kuivan mausteiselle pedille aseteltuna. Pyöreys ja syvyys kuitenkin puuttuu, vetiseksi en sano, mutta ohueksi kylläkin. Maun volyymi on kohtalaisella tasolla eli tuntumaan ja syvyyteen tämä pääasiassa kompastuu. Eikä aika kuiva, hiivainen ja mausteinen tuntu ole muutenkaan se eniten itseäni puhutteleva tasapaino hefejen maailmassa.

Pisteet: 28/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti