torstai 30. toukokuuta 2019

Mikkeller San Diego Windy Hill

Mikkeller San Diego Windy Hill

Sameanlaisen Windy Hillin sanotaan olevan Mikkellerin San Diegon toimipisteen lippulaivatuote. Sitä valmistettiin ensikerran jo pari vuotta sitten ja olut nousikin nopeasti panimon laajan ja samean IPA-linjan suosituimmaksi tuotteeksi. Se vakiinnutti paikkansa panimon neljän vakiotuotteen joukossa ja on ilmeisesti myös panimon eniten myynyt olut tähän mennessä. San Diegon toimipisteen osalta siis...

Windy Hill on seitsenprosenttinen, kiertävällä humalakattauksella kuivahumaloitu IPA. Tällä hetkellä panimon oma kauppa näkyy listaavan sellaista versiota, mistä löytyy Mosaicia ja Simcoeta. Siniseen purnukkaan pakattu, tuttuja ihmishahmoja kyljessään kantava olut on yksi Pienen viime viikolla hyllyyn laittaman erikoiserän tuotteista. Hieno olut, eikä vain siksi että se on näytteeksi naamioituna saatu.

Mikkeller San Diego Windy Hill
Samea, vaaleankeltainen ja vähän haaleakin olut valkealla vaahdolla. Tuoksu tarjoaa aika raikasta ja kesäisen kepeää tunnelmaa sitruksen ja männyn ottaessa suurimman palan kakusta. Takaa paljastuu myös vaaleaa, melko eleetöntä mutta tunnistettavaa tropiikin hedelmäisyyttä, mutta mehumaisuudesta on tässä kohtaa turha puhua. Mukavaa rutistusta ja raikasta menoa on senkin edestä.

Maku varmentaa tuoksuhavainnot. Vaalea, pitkälti sitrusta ja männikön havukkuutta esittelevän oluen olomuoto on kepeän vapautunut, lopussa napakanlaisesti pureva ja kuivaan taittuva. Sameus ei maun puolelle yllä, vaan aika suoraviivainen, taustoiltaan vaalean trooppinen olut tämä loppuunsa on. Ananasta, passionia ja kiiviä löytyy hedelmäpuolelta ajan myötä vähän runsaammin, mikä toimi kokonaisukuvassa varsin kivasti. Vahvuutta ei osaisi maun perusteella arvuutella, sen verran kepeästi kumottava ja virkistävä kokonaisuus on nimittäin länsirannikolla loihdittu. 

Ei vahvuudeltaan ehkä kevyintä kesäjuomaa, mutta silti mainiota sellaista.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti