keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Kimito Maibock

Kimito Maibock

Saksalaiset perusmaut ja niiden hienoisesti humalvalinnoilla leikitellen päivitetyt esitykset ovat täyttäneet tänä kesänä olutlasini, joten kemiönsaarelaisen Kimiton Brewingin juuri Alkoihin saapunut Maibock oli pakko hakea talteen lomakiireiden keskellä.

Kuusiprosenttinen olut edustaa tyyliltään hieman ryhdikkäämpää vaaleaa lageria, jota tuleekin vähän vähemmän vastaan yleistarjonnassa. Oluen taustoista on tarjolla aika vähäistä informaatiota, mutta toisaalta aikaa ja malttia vaativa, puhtaita tuntemuksia tavoitteleva olut ei sinällään mitään maagista taustatarinaa osakseen välttämättä tarvitsekaan. Kemiöläisten tekemisiä on ollut varsin mukava maistella, joten kohtalaisen odottavin mielin tämänkin oluen ääreen istahdin. Pettyä ei tarvinnut tälläkään kertaa.

Kimito Maibock lepää etiketin mukaan Castlen Pilsner- ja Viking Munich -maltaiden varassa, kun taas humaliksi on valikoitu Herkulesta ja Mandarina Bavariaa. Perusperleä ei siis ole tällä kertaa luvassa, mutta asiaankuuluvan hillityissä mitoissa näidenkin lajikkeiden kanssa on edetty. Mainio olut.

Kimito Maibock

Vaaleankeltainen, hieman perushellesiä syvemmän värinen olut nätillä vaahdolla. Suht mieto tuoksu tarjoilee pääasiassa vaalean maltaisia sävyjä, joista osa tanssahtelee hieman imeltyneeseenkin tahtiin. Mukana kulkee myös kevyttä mandariinimaista aromaattisuutta ja hentoa yrttisyyttä.

Maun äärellä päästään paremmin juoneen kiinni ja aikalailla tuoksun viitoittamalla uralla edetään. Vaalea, hieman imeltynyt, leipäinenkin maltaisuus uhkuu tasapainoisuutta, yrttinen, saksalaiseen tapaan hillityn mandariinisen sitrusmainen humalointi täydentää kokonaisuutta sen suuremmitta itseään pönkittäen. Hillitty, mutta asiansa takuuvarmasti kertova olut. Mainiota tekemistä kemiöläisiltä jälleen kerran.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti